Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff doet boekje open over depressie: "Ik zie al jaren een psychiater"

Binnen de koningsklasse van de autosport zijn er meerdere coureurs die een boekje hebben opengedaan over mentale problemen, mede door de druk van de Formule 1 en in de spotlights staan. Mercedes-teambaas Toto Wolff spreekt nu ook openlijk over zijn mentale gezondheid.

Toto Wolff Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

Mentale problemen bij topsporters komen regelmatig voor. De druk bij bijvoorbeeld de Formule 1-coureurs is enorm hoog, wat invloed kan hebben op de mentale gesteldheid. Romain Grosjean en Lando Norris deden eerder al een boekje open over dit onderwerp, waarbij ze zeiden hulp te krijgen. Laatstgenoemde coureur sprak over een depressie.

Ook Toto Wolff heeft last van mentale problemen. De zakenman en Mercedes-teambaas vindt het geen probleem om hierover te praten en legt uit dat veel succesvolle mensen erg gevoelig zijn. Wolff is blij dat bekende personen hierover durven te praten en is niet bang dat hij een negatief label opgeplakt krijgt.

"Ik ga al sinds 2004 naar een psychiater", zegt hij in gesprek met The Sunday Times. "Ik denk dat ik er meer dan 500 uur ben geweest. Ik heb mentale problemen gehad en heb deze nog steeds. Hulp zoeken is een manier om over mijn problemen heen te komen, want het helpt mij om onbenut potentieel te behalen."

Wolff: "Erg gevoelig zijn betekent dat je kwetsbaar bent"

"Ik heb nooit een probleem gehad met een stigma", benadrukt Wolff. "Een aantal van de meest succesvolle personen zijn heel, heel gevoelig. Als je heel gevoelig bent, betekent het dat je heel kwetsbaar bent." De Mercedes-teambaas wil niet te diep ingaan op zijn slechtste momenten, maar legt wel uit waar hij ongeveer hulp voor krijgt.

"Zonder al te veel in detail te treden, me depressief en ontoereikend voelen. Alles hangt af van hoe je naar jezelf kijkt. Bekende mensen die alles lijken te hebben, maar het eigenlijk erg lastig hebben, ik denk dat het onze plicht is om te zeggen dat we hulp krijgen. Het is ook oké om hulp te krijgen. Simone Biles (turnster red.) en Naomi Osaka (tennisster, red.) verdienen daar ook veel credits voor, omdat ze erover gesproken hebben."

Ook interessant:

Video: Is Verstappen de grote favoriet, of is Mercedes aan het sandbaggen?

Red Bull zag er sterk uit tijdens de testdagen, terwijl Mercedes zei te worstelen. Is het echt zo, of stellen Lewis Hamilton en co. zich aan? Onze verslaggever in Bahrein velt in de onderstaande video zijn oordeel vanuit Bahrein.

41 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull