Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff doet boekje open over depressie: "Ik zie al jaren een psychiater"

Binnen de koningsklasse van de autosport zijn er meerdere coureurs die een boekje hebben opengedaan over mentale problemen, mede door de druk van de Formule 1 en in de spotlights staan. Mercedes-teambaas Toto Wolff spreekt nu ook openlijk over zijn mentale gezondheid.

Mentale problemen bij topsporters komen regelmatig voor. De druk bij bijvoorbeeld de Formule 1-coureurs is enorm hoog, wat invloed kan hebben op de mentale gesteldheid. Romain Grosjean en Lando Norris deden eerder al een boekje open over dit onderwerp, waarbij ze zeiden hulp te krijgen. Laatstgenoemde coureur sprak over een depressie. Ook Toto Wolff heeft last van mentale problemen. De zakenman en Mercedes-teambaas vindt het geen probleem om hierover te praten en legt uit dat veel succesvolle mensen erg gevoelig zijn. Wolff is blij dat bekende personen hierover durven te praten en is niet bang dat hij een negatief label opgeplakt krijgt. "Ik ga al sinds 2004 naar een psychiater", zegt hij in gesprek met The Sunday Times . "Ik denk dat ik er meer dan 500 uur ben geweest. Ik heb mentale problemen gehad en heb deze nog steeds. Hulp zoeken is een manier om over mijn problemen heen te komen, want het helpt mij om onbenut potentieel te behalen."

Wolff: "Erg gevoelig zijn betekent dat je kwetsbaar bent"

"Ik heb nooit een probleem gehad met een stigma", benadrukt Wolff. "Een aantal van de meest succesvolle personen zijn heel, heel gevoelig. Als je heel gevoelig bent, betekent het dat je heel kwetsbaar bent." De Mercedes-teambaas wil niet te diep ingaan op zijn slechtste momenten, maar legt wel uit waar hij ongeveer hulp voor krijgt. "Zonder al te veel in detail te treden, me depressief en ontoereikend voelen. Alles hangt af van hoe je naar jezelf kijkt. Bekende mensen die alles lijken te hebben, maar het eigenlijk erg lastig hebben, ik denk dat het onze plicht is om te zeggen dat we hulp krijgen. Het is ook oké om hulp te krijgen. Simone Biles (turnster red.) en Naomi Osaka (tennisster, red.) verdienen daar ook veel credits voor, omdat ze erover gesproken hebben."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi