Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell laat tegengeluid klinken: "Heb eigenlijk wel met de FIA te doen"

George Russell legt de schuld van het track limits-debacle tijdens de Grand Prix van Oostenrijk niet bij de FIA.

Waar de één gefrustreerd raakt door de FIA en de stewards (lees: Pierre Gasly en Carlos Sainz), heeft de ander eigenlijk wel medelijden. Na de Grand Prix van Oostenrijk moesten de stewards 1200 mogelijke track limits terugkijken en controleren, wat resulteerde in 12 tijdstraffen na de race. Eén van de weinige coureurs die er zonder straf vanaf kwam, was George Russell.

"Het is niet persé de schuld van de FIA"

George snapt de moeilijke positie van de FIA wel en legt zijn standpunt aan de media, inclusief RacingNews365 , uit: "Het is moeilijk voor de FIA want je moet rekening houden met wat de auto's willen en dat verschilt per circuit. Het is ook niet persé de schuld van de FIA, het circuit moet hier een oplossing voor verzinnen. Het is namelijk altijd een probleem hier in Oostenrijk." De schuld ligt in dit geval dus niet bij de FIA, maar bij het circuit. Een verklaarbare reden voor het feit dat coureurs in Oostenrijk massaal over de witte lijn gaan, zou volgens de Mercedes-coureur te maken hebben met de kerbs op het circuit: "Die raken elk jaar meer versleten, wat het makkelijker maakt om overheen te rijden en daardoor is het moeilijker om de limiet van de baan te voelen."

Elektrische lus of een grindbak?

"Ik voel mee met de FIA, het is jammer dat de resultaten zo zijn gewijzigd na de race. Maar wat kan je eraan doen, als het er zoveel zijn", vraagt de Brit zich af. Ferrari-coureur Sainz is ervan overtuigd dat een elektrische lus de oplossing voor dit probleem is. George denkt daar dan weer heel anders over: "Het is erg lastig, want je wil ook niet dat er tijdens het ene weekend een andere regel is dan tijdens het andere weekend, want dan is het lastig voor de fans om het te volgen. Maar in Oostenrijk denk ik niet dat er veel te halen valt door wijd te gaan in die laatste twee bochten. Aan de andere kant, wat houdt coureurs dan tegen?" "Er moet ergens een limiet zijn. De circuits moeten ervoor zorgen dat we niet in deze situatie terecht komen. Kijk naar Barcelona, daar hebben ze een grindbak en daar is geen probleem. En bij bocht vier in Oostenrijk ligt ook een grindbak en daar hebben we ook geen problemen. Dus we moeten een oplossing vinden en als ik puur alleen naar Formule 1 kijk, denk ik dat de grindbak de makkelijkste oplossing is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"