Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1

Susie Wolff daagt F1-coureurs uit: "Jammer dat het altijd alleen Hamilton is"

Zullen de tien Formule 1-teams zich kunnen vinden in het stappenplan van de (vrouwelijke) F1 Academy? Susie Wolff zou graag meer interactie zien, ook van coureurs die niet Lewis Hamilton heten.

Susie Wolff Coulthard Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

F1 Academy-directeur Susie Wolff heeft alle tien de F1-teams uitgedaagd om in de voetsporen van Lewis Hamilton te treden en de raceklasse te steunen. De volledig vrouwelijke raceklasse, waarin 15 coureurs het tegen elkaar opnemen in F4-auto's die worden beheerd door teams uit F2 en F3 en deels worden gefinancierd door F1, is dit seizoen van start gegaan omdat de sport diversiteit en inclusiviteit wil bevorderen.

Wolff nam haar rol op zich voorafgaand aan het debuutseizoen van de F1 Academy en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het leggen van de basis voor toekomstig succes, waaronder het creëren van nauwere banden met de F1 in de hoop op een betrouwbare weg naar de top.

Mercedes-coureur Hamilton, die een voortrekkersrol heeft gespeeld in het onder de aandacht brengen van maatschappelijke kwesties binnen en buiten de sport, bezocht de F1-Academy-paddock tijdens het Grand Prix-weekend van de Verenigde Staten - het eerste evenement waarbij de F1 Academy in het voorprogramma van de F1 staat - net zoals hij vorig jaar deed tijdens de inmiddels opgeheven W Series-ronde in Hongarije.

"Het is een beetje jammer dat het altijd Lewis is", zei Wolff tegen Sky Sports toen Wolff werd gevraagd naar de steun van de F1. "Hij is altijd degene die over de brug komt, steun biedt en uiteindelijk weet hij ook hoe het is om 'de enige' te zijn, dus hij heeft affiniteit met de kwestie. Maar er komen tien F1-teams met hun eigen liveries, dus ik verwacht veel meer interactie van de F1-teams volgend seizoen, zij hebben de platforms, zij hebben de stemmen. Dat zal ons enorm helpen in onze reis, want dit is geen kortetermijn-project. Als we succes willen zien, moet het op de lange termijn zijn."

F1-teams hebben domino-effect

De nauwere banden tussen de Formule 1 en de F1 Academy hebben ertoe geleid dat Wolff een deal heeft gesloten met alle tien de teams om voor elk seizoen een coureur aan te wijzen die tijdens de competitie de kleuren van het team op de auto draagt. De eerste deal is bekendgemaakt: McLaren neemt Bianca Bustamante aan voor het volgende seizoen.

F1 Academy rijdt komend seizoen de hele kalender naast de F1, waardoor de deelnemers extra in de schijnwerpers komen te staan. "Het mooie voor mij was dat toen ik alle tien de teams vastlegde, wat geen geringe prestatie was, het een enorme hoeveelheid werk van mijn bureau haalde. Ze hebben allemaal junior academies, ze weten allemaal hoe ze talent moeten koesteren en wat je nodig hebt om succesvol te zijn in deze sport", legt Wolff uit.

"Ze moesten allemaal op zoek naar hun coureurs. Je kunt maar twee jaar in de F1 Academy blijven, dus ze weten: ok, we moeten de volgende coureur vinden. Dat heeft al geleid tot een golf van teams die op zoek gaan naar jong talent, die jong talent koesteren zodat ze een betere kans op succes hebben en daadwerkelijk succesvol kunnen zijn in F1 Academy. We weten allemaal dat deze F1-teams enorm competitief zijn, ze willen de beste vrouwelijke coureur vinden en dat heeft al zo'n positief domino-effect teweeggebracht, zelfs in de kartwereld."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt