Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verwarring bij Red Bull over 'onverklaarbare' problemen Verstappen

Bij Red Bull weet men momenteel niet wat de oorzaak was van de overmatige bandenslijtage van Max Verstappen. Helmut Marko legt uit dat het onverklaarbaar is.

Verstappen Austria race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen begon de Grand Prix van Oostenrijk op poleposition, maar al snel zag hij Charles Leclerc dichter- en dichterbij komen. De Ferrari-coureur had ogenschijnlijk veel minder last van bandenslijtage en passeerde de Nederlander al na een dertiental ronden.

Verstappen dook vervolgens naar binnen om een alternatieve strategie te proberen, maar uiteindelijk wist hij op de harde banden niet het verschil te maken en zag Leclerc weer langszij komen.

Vraagtekens bij Marko

Toen de virtuele safety car de baan op kwam vanwege de brandende bolide van Sainz, wist Verstappen echter wel bij te blijven bij Leclerc. Helmut Marko heeft er geen verklaring voor, zo vertelt hij voor de camera van het Duitse Sky Sports.

"Na onze superioriteit op vrijdag en zaterdag, kwam dit als een verrassing. De bandenslijtage waar we deze zondag mee te maken hadden, kunnen we momenteel niet verklaren", zo moet de Red Bull-adviseur toegeven.

Bovendien ging het aan het einde van de race dus plots weer beter, tot verbazing van Marko. "Nog verrassender was dat we met de laatste set banden een goed tempo hadden en ook de temperatuur en slijtage in orde was. Dus wat er aan de hand was? Ik hoop dat we het op kunnen lossen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team