Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2019

Hamilton troeft Verstappen nipt af in eerste training GP Monaco

Lewis Hamilton is het Grand Prix-weekend in Monaco als snelste begonnen. De Mercedes-coureur bleef Max Verstappen en teamgenoot Valtteri Bottas nipt voor.

Hamilton Monaco 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het duurt niet lang voordat de eerste tijden op klok staan. Het vinden van een goed ritme is in Monaco van groot belang en dat vind je als rijder door vooral zoveel mogelijk ronden te rijden. Het duurt ook niet lang voordat beide Haas F1-coureurs opvallend genoeg de zwarte vlag te zien krijgen. Het team rept over problemen met de data- en radioverbindingen tussen het team van de auto's en men acht het onverantwoord om de coureurs dusdanig 'blind' door te laten rijden. In het laatste halfuur melden de zwart-gouden bolides weer op de baan.

Terwijl Pierre Gasly zijn sessie redt door zijn Red Bull RB15 ternauwernood uit de muur te houden, is het Mercedes dat zich actief toont en op de zachte banden de twee snelste tijden noteert in de eerste drie kwartier. De Ferrari's volgen op de plaatsen drie en vier, gevolgd door de verrassend sterke Antonio Giovinazzi en Max Verstappen. De zachte band is overigens de logische keuze voor het overgrote merendeel van de teams.

Uitslag Eerste vrije training - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Waar Gasly zijn auto nog wist te redden, slaagt Robert Kubica daar na een klein uurtje niet in. Richting Mirabeau verliest de Williams-coureur de controle over zijn bolide, met een onschuldig tiktje tegen de muur tot gevolg. Er zijn er overigens veel die even rechtdoor schieten. Echte schade wordt er niet gereden, ook niet door Max Verstappen, die in Mirabeau wel even vast komt te staan. Hij is rechtdoor geschoten en heeft de hulp van de marshals nodig om zijn weg te vervolgen.

Dat doet hij bovendien in stijl door naar de tweede plaats te snellen, vlak achter Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Hij geeft aan het eind van de rit slechts zes honderdsten toe ten opzichte van de wereldkampioen. De top zes wordt gecompleteerd door Bottas, Leclerc, Vettel en Gasly.

Voorspel en win

Powered by

Gaspedaal.nl
Voorspelgame image met logo 1530

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 435, aangeboden door Gaspedaal.nl

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'