Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Bom barst op Silverstone: Mercedes en Ferrari in oorlog

De tik die Kimi Raikkonen in de openingsronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië aan Lewis Hamilton uitdeelde, deed een bom barsten in de Formule 1-paddock. Mercedes is na afloop van de tiende wedstrijd van 2018 furieus: verschillende teamleden durven zo ver te gaan, te beweren dat Ferrari ze met opzet dwarsboomt. Racingnews365 zet de meest opvallende quotes onder elkaar.

Lewis Hamilton (tweede, Mercedes): "Interessante race, interessante tactieken (kijkt naar Ferrari-coureurs). We gaan alles op alles zetten om ze te bestrijden."

Kimi Raikkonen (derde, Ferrari): "Het was absoluut mijn fout, maar dit hoort erbij. Ik maakte een misser en heb daarvoor een tijdstraf van tien seconden gekregen. Ik deed gewoon mijn best, maar blijkbaar zijn er mensen die daar anders over denken."

Toto Wolff (teambaas, Mercedes): "Op Paul Ricard werd er voor de eerste keer een wagen van ons team van de baan gedrukt en dit is de tweede keer, dat kost ons handenvol punten. Om het in de woorden van James Allison (technisch directeur van Mercedes, red.) te stellen: dit is opzet of onkunde. Ik voel me allesbehalve comfortabel met het idee dat we er tweemaal in drie races in de eerste ronde af worden gekegeld."

Sebastian Vettel (winnaar, Ferrari): "Het is sullig om aan te nemen dat er opzet in het spel was. Ik denk niet dat er enige intentie was en het is onnodig om er überhaupt over te peinzen."

Nico Rosberg (analist, voormalig Mercedes-rijder): "Raikkonen leek wel een torpedo! Kimi heeft het compleet verknald - hij remde te laat en is vervolgens bij Hamilton naar binnen geschoten. Lewis had een slechte start en liet veel ruimte liggen, maar dat neemt niet weg dat het honderd procent de schuld van Raikkonen is."

Jenson Button (voormalig F1-coureur): "Zeker geen opzet in het spel. Dat kan in het hedendaagse racen amper meer. Het is niet gemakkelijk inhalen tegenwoordig en de coureurs zetten in de openingsronde alles op alles om plaatsen goed te maken. Daar horen fouten bij, dat hoort bij het racen."

Maurizio Arrivabene (teambaas, Ferrari): "Als Allison daadwerkelijk zoiets heeft gezegd (verwijst naar woorden Wolff, red.), dan moet hij zich kapot schamen. James heeft jarenlang voor Ferrari gewerkt en mag best wat netter met zijn voormalig werkgever omgaan. We zijn in Engeland, de bakermat van de gentleman. Volgens mij heeft hij een lesje in 'gentlemanship' nodig."

Niki Lauda (adviseur, Mercedes): "Het was oneerlijk. Dit is nu al de tweede keer dat een Ferrari een Mercedes raakt in de openingsronde. Dat klopt niet. Wat ook vreemd is, is dat Vettel voor eenzelfde vergrijp in Frankrijk een straf van vijf seconden kreeg, terwijl Raikkonen nu tegen tien strafseconden aan liep. Wat de straf ook is: dit soort incidenten horen niet plaats te vinden."

Minttu Raikkonen (echtgenote Kimi): "Als je bij verlies gaat huilen als een klein meisje, kan je beter op ballet gaan!"

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"