FIA onderzoekt startcrash GP Singapore

17 sep. 2017 17:47 Rik Alkema 0 reacties
De startcrash tussen Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Max Verstappen was na afloop het meest besproken moment van de GP van Singapore. De drie toucheerden elkaar vlak na de start, omdat Sebastian Vettel Max Verstappen en Kimi Raikkonen afkneep. De FIA stelt nu een onderzoek in naar de crash.

Onderzoek naar startcrash tijdens GP Singapore

De startcrash onder natte omstandigheden deed veel stof opwaaien. In eerste instantie werd niet geheel duidelijk wie de schuldige was, maar na de herhaling werd duidelijk dat Sebastian Vettel opzichtig naar links stuurde.

Vettel stuurde naar links om Max Verstappen van zich af te houden, maar had niet gezien dat Kimi Raikkonen een nóg betere start had. De Fin probeerde via de linkerkant de leiding over te nemen, maar zag zijn teamgenoot rap dichterbij komen.

Omdat Max Verstappen daar ook nog tussen zat, resulteerde de actie van Vettel in een harde klapper. Voor Raikkonen en Verstappen was de wedstrijd direct afgelopen, voor Vettel was de wedstrijd een paar honderd meter later klaar.

De crash tussen de drie coureurs wordt nu onderzocht door de FIA. De wedstrijdleiding zal eerst de coureurs en de teamleiders ondervragen, alvorens te bepalen of er een schuldige wordt aangewezen.

Mocht er iemand schuldig zijn aan de crash, dan zal diegene een straf krijgen voor de volgende Grand Prix in Maleisië.

Kijk en oordeel hieronder zelf wie er fout zat tijdens de start.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen