Kimi Raikkonen Finland

  • Team: Sauber
  • Helm: Kimi Raikkonen - 7
  • Startnummer: 7
Formule 1 coureur Kimi Raikkonen is nog altijd één van de populairste coureurs in het veld. De Ferrari-coureur wacht al jaren op nieuwe successen, maar hoopt dit jaar mee te kunnen doen in de strijd om de wereldtitel.

Kimi Raikkonen bezig met zijn laatste kunstje

Zijn kenmerkende stijl zorgt vaak voor een dosis humor. De Fin is geen prater en zijn interviews beginnen altijd met ‘bwoah’. Raikkonen is met recht een van de culthelden uit de F1.

De jonge jaren van Kimi Raikkonen

Vanuit de karting ging zijn carrière via de Formule Renault direct door naar de Formule 1. Een stap die toentertijd gigantisch was. Peter Sauber van de Zwitserse renstal Sauber contracteerde de jonge Raikkonen.

In zijn eerste jaar maakt Kimi direct indruk met snelle rondetijden, een agressieve rijstijl en soms wat beginnersfouten. McLaren ziet in hem de ideale opvolger van landgenoot Mika Hakkinen.

Raikkonen is een van de culthelden van de moderne Formule 1
© YouTube

Raikkonen behaalt eerste successen met McLaren

Het seizoen 2002 is er en om snel te vergeten voor McLaren-Mercedes. De auto is erg onbetrouwbaar waardoor de coureurs vaak aan de kant staan. Raikkonen moet dan ook een jaar wachten voordat hij in 2003 zijn eerste F1-zege behaald. Hij wordt dat jaar zelfs tweede in het WK achter Michael Schumacher.

Het seizoen 2005 is zijn meest succesvolle bij McLaren met zeven zeges en wederom een tweede positie in het WK. Opnieuw zijn het betrouwbaarheidsproblemen bij McLaren hem weerhouden van zijn eerste wereldtitel. Nadat McLaren in 2006 niet mee kan maakt de Fin zijn overstap naar Ferrari.

Raikkonen bezorgd Ferrari de wereldtitel

Bij Ferrari wordt Raikkonen de opvolger van Michael Schumacher. De Duitser ging met pensioen en de snelle Fin beantwoord het vertrouwen van de renstal direct. In een bloedstollende seizoen finale pakt hij de wereldtitel met één punt voorsprong.

De jaren die volgens lijkt de glans te zijn verdwenen en in 2009 maakt Raikkonen bekend te stoppen met de Formule 1. Hij gaat races rijden in het WRC rally maar successen blijven uit.

De comeback van Raikkonen

In 2012 zien we Raikkonen terug in de Formule 1. Hij tekent een contract bij Lotus-Renault en lijkt herboren. Als nooit tevoren zien we Kimi vechten en is hij een plezier om naar te kijken. Het seizoen eindigt hij op een mooie derde positie.

Ferrari is onder de indruk van Raikkonen en zoekt een opvolger voor Felipe Massa. De kampioen van 2007 keert terug op het oude nest, maar succesvol wordt het niet. Fernando Alonso rijdt Raikkonen op grote achterstand in 2014 en de jaren daarna is Sebastian Vettel een klasse beter.

Ieder jaar gaan er geruchten omtrent een afscheid van de Formule 1, maar tot op heden wordt het contract steeds met één jaar verlengd. 2018 lijkt toch echt het laatste jaar van ''The Iceman'' te worden. Kan hij nog een keer vlammen en de oude Kimi laten zien?

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen