Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Vowles verdedigt boud statement over 'beste line-up': "Exceptioneel tegenover Verstappen"

Het is nogal wat als Williams-teambaas James Vowles roept dat zijn team volgend jaar over de beste coureursline-up in de Formule 1 beschikt. Want Charles Leclerc en Lewis Hamilton bij Ferrari? Lando Norris en Oscar Piastri bij McLaren? Vowles licht zijn statement toe en wijst daarbij onder andere naar Max Verstappen.

Albon Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Ik denk dat we in 2025 de beste line-up in de Formule 1 hebben." Was getekend: Williams-teambaas James Vowles in de recente editie van de podcast Beyond The Grid. Als host Tom Clarkson zijn oren ook niet lijkt te kunnen geloven en opmerkt dat bijvoorbeeld Ferrari en McLaren ook met buitengewone rijdersparen aantreedt, blijft Vowles bij zijn standpunt en onderbouwt hij dat grondig.

"Dat is mijn persoonlijk mening en ik zal enkele redenen daarvoor uiteenzetten. Allereerst opereren beide coureurs (Alex Albon en Carlos Sainz, red.) op een ontzettend hoog niveau."

"Carlos reed tegen alle coureurs die jij (Clarkson, red.) zojuist aanhaalde. Hij reed tegenover Lando Norris en was bij vlagen succesvol naast Charles Leclerc. De ene keer meer dan een andere keer, maar hij zat er altijd bij. Er zit nauwelijks iets tussen die twee coureurs."

En dan noemt Vowles ook de naam van Max Verstappen in zijn vergelijking: "Carlos was exceptioneel naast Max in zijn eerste jaar bij Toro Rosso. Het is dus niet dat hij niet is uitgedaagd gedurende zijn carrière. Sterker nog, hij is voortdurend uitgedaagd en daarbij stond hij steeds zijn mannetje."

Maar de lofzang van Vowles houdt niet op bij de kwaliteiten van Sainz achter het stuur alleen: "Ook buiten de cockpit... In de korte tijd dat ik Sainz nu heb leren kennen zie ik iemand die zijn team vooruit stuwt. Hij is bereid elke minuut te investeren in het beter maken van het team. Dat is een combinatie die je op de grid zelden ziet."

En Alex Albon dan? Hoe draagt hij bij aan 'de beste line-up in de Formule 1? "Hij is uit hetzelfde hout gesneden als Sainz."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist