Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Familie Schumacher krijgt flinke schadevergoeding na nep 'interview'

Het Duitse tijdschrift Die Aktuelle zal de komende maanden diep in de buidel moeten tasten. In April 2023 publiceerden zij namelijk een artikel wat wel heel erg leek op een interview met Michael Schumacher, maar niet iedereen reageerde daar positief op.

Michael Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ruim een jaar na het incident krijgt de familie van Michael Schumacher dan eindelijk antwoord. De Duitse familie kan rekenen op een schadevergoeding van 200.000 euro nadat het Duitse tijdschrift Die Aktuelle in april 2023 een wel heel opmerkelijk artikel publiceerde. 

Het tijdschrift kwam namelijk met een nep interview naar buiten en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Schumacher werd tien jaar geleden, na een zwaar skiongeluk in een medisch geïnduceerde coma gebracht en is sindsdien niet meer in het openbaar verschenen. De familie laat zelf ook niets los over de gezondheid van de zevenvoudig Formule 1-kampioen en ze houden alle updates die de buitenwereld wél bereiken nauwlettend in de gaten. 

Redacteur Ann Hoffmann had het 'interview' gegenereerd met een AI-systeem en besloot het vervolgens te publiceren, inclusief de bewering dat de antwoorden afkomstig zouden zijn van Schumacher. Hoffmann werd op staande voet ontslagen, maar de familie Schumacher besloot over te gaan tot andere maatregelen. 

De familie besloot samen met Ubermedien een rechtszaak aan te spannen tegen uitgeverij Funke Mediangruppe en Hoffmann en het vonnis kwam recent naar buiten. Een juridisch media-arbiter heeft besloten dat de excuses van Hoffmann en Die Aktuelle niet voldoende waren in deze situatie en legde hen daarom een hogere straf op. Ze zullen een schadevergoeding van 200.000 euro moeten betalen aan de familie Schumacher.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024