Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner legt vinger op zere plek na mislukte kwalificatie Verstappen

Max Verstappen kwam, mede doordat hij de muur raakte, niet verder dan de zesde plaats tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Christian Horner legt uit waar Red Bull mee worstelt in het prinsdom.

Verstappen Qua Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was niet de kwalificatie van Red Bull in Monaco. Sergio Perez werd uitgeschakeld in Q1 en moet een wereldse race rijden om punten te scoren, terwijl Max Verstappen in zijn ultieme poging de muur raakte en op de zesde plaats eindigde. Red Bull-teambaas Christian Horner legt bij Sky Sports uit waar Verstappen veel tijd verloor.

"Het is al het hele weekend een worsteling", vertelt Horner. "De auto past niet bij de karakteristieken van het circuit, maar desondanks deden we tot de laatste run mee om de tweede plaats. Ik denk namelijk niet dat we Charles Leclerc hadden verslagen. Dat moeten we begrijpen, want we zagen er sterk uit in de eerste sector. De vijfde en tiende bocht waren vooral onze zwakke plekken. De tweede plaats was mogelijk, maar helaas konden we de laatste run niet afmaken."

Horner is ook niet zo optimistisch voor de race. "We leren van deze kwalificatie, maar de race is eigenlijk al redelijk klaar, safety cars niet meegerekend. Toch gaan we er een gevecht van maken. Onze racepace was vrij goed in de vrije trainingen. Ik weet alleen niet of we dat kunnen laten zien, want ik ben er niet zeker van hoe het met verkeer gaat zijn. Ik wil Charles feliciteren. Hij was erg sterk in alle sessies, maar we gaan ons best doen om progressie te boeken voor de race."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024