Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Krijgt Verstappen een winnende upgrade van Red Bull in Spanje?

De Grand Prix van Spanje wordt ook vaak betiteld als ‘race van de upgrades’. De eerste Europese F1-race van het jaar zorgt voor veel gespannen gezichten binnen de Formule 1-paddock en niet in de laatste plaats bij Red Bull.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De seizoensstart van Red Bull-Honda was redelijk, wat deels te danken was aan de performance van Max Verstappen. De Nederlander kende een foutloos begin van het seizoen, presteerde zeer constant en scoorde maximaal. Het was alleen niet voldoende voor zeges en na vier races staat de teller op één podiumplaats.

Geen slecht begin, maar Red Bull maakt de grote woorden van de winter tot op heden niet waar. Helmut Marko, de opperpositivo van het team, beloofde dat het team vóór Mercedes zou staan. De Duitse gigant domineert het Formule 1-seizoen echter met vier dubbelzeges op rij.

Red Bull heeft haar hoop gevestigd op een upgrade voor de RB15 van Verstappen en Pierre Gasly. Een nieuw aerodynamisch pakket moet zorgen voor meer downforce en een betere wegligging. Het circuit van Barcelona vormt daarbij de ideale graadmeter voor een performance-check. De teams reden er deze winter weer honderden ronden, waardoor de data van de upgrades gecheckt kan worden met de oude data.

Ideale testcircuit

Daarnaast is het circuit van Barcelona een baan die alles in zich heeft. Lange doordraaiers en semi-snelle bochten worden afgewisseld met een trage derde sector, waarin grip en tractie zeer belangrijk zijn. Last but not least beschikt het circuit over een lang recht stuk. Kortom, presteert je auto goed in Barcelona, dan is het aannemelijk dat deze op vrijwel alle circuits goed meekomt, omdat de basis prima in orde is.

De race van de upgrades zorgt mogelijk voor verschuivingen op de startopstelling. Ferrari reist naar Spanje af met een nieuwe motor en verbeterde brandstof, maar ook leider Mercedes zal enkele upgrades bij hebben. De vraag is wie van de topteams de beste upgrades meebrengt.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Doordat de coureurs zo frequent testen onder de Spaanse zon kent het circuit geen verrassingen meer, iets dat regelmatig voor een saaie Spaanse Grand Prix zorgt. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, zoals de legendarische regenrace van Michael Schumacher in 1996, de eenmalige overwinning van Pastor Maldonado in 2012 of de heroïsche zege van Max Verstappen in 2016.

Voor de Formule 1-fans is het hopen op actie op de baan en topteams die elkaar weinig ontlopen. De spanning zal niet afkomstig zijn van het weer, want het is prima toeven in Barcelona met een temperatuur van ongeveer twintig graden.

Bandenleverancier Pirelli heeft de drie hardste compounds meegenomen naar het circuit van Barcelona. De C1 (hard), C2 (medium) en C3 (soft) zijn het beste bestand tegen de slijtageslag die de lange doordraaiers, zoals bocht drie, vormen voor de banden.

Tijdschema

Voor het eerst dit seizoen kunnen de fans op de vertrouwde tijden genieten van de Formule 1. Dit betekent dat het weekend op vrijdag om 11:00 uur begint met de eerste vrije training van anderhalf uur. Om 15:00 uur staat de tweede training op het programma.

Zaterdag zien we de coureurs om 12:00 uur in actie voor de afsluitende derde vrije training, alvorens iedereen met de billen bloot moet tijdens de kwalificatie die om 15:00 uur begint. Zondag gaan de lampen om 15:10 uur uit voor een race die 66 ronden telt.

Tijdschema Formule 1 Grand Prix Spanje 2019

Datum Sessie Tijd
Vrijdag 10 mei Eerste vrije training 11:00 - 12:30 uur
Vrijdag 10 mei Tweede vrije training 15:00 - 16:30 uur
Zaterdag 11 mei Derde vrije training 12:00 - 13:00 uur
Zaterdag 11 mei Kwalificatie 15:00 - 16:00 uur
Zondag 12 mei Race 15:10 uur

Poll

Krijgt Verstappen een winnende upgrade van Red Bull?

keer gestemd
Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes