"In de eerste bocht had Gasly een heftig gevecht met Alexander Albon en Lance Stroll", zegt Palmer in zijn analyse op de officiële website van de Formule 1. De oud-coureur van Renault zag de Fransman contact maken met Albon. "Gasly kwam gelukkig ongeschonden door de eerste bocht, waarna hij in de tweede chicane een plek verloor aan Esteban Ocon."
"In de eerste stint stond Gasly onder druk van teamgenoot Daniil Kvyat en kreeg hij meerdere keren over de boordradio te horen dat hij haast moest maken. Daardoor werd AlphaTauri min of meer gedwongen om een pitstop te maken in ronde negentien toen hij de aansluiting met de auto's voor zich verloor."
Die gedwongen keuze legde de Fransman bepaald geen windeieren. "Dat bleek een meesterzet te zijn", schrijft Palmer zelfs. "Op het moment dat het team Gasly vertelde dat hij het tempo moest opvoeren, hield de auto van Kevin Magnussen ermee op en zou de uitkomst van de race veranderen. Daardoor pitte Gasly op het perfecte moment. Het leek erop dat AlphaTauri de strategie doorgrond had en voorzag wat er zou gebeuren; de pitstraat ging dicht en Gasly kon zich opwerken. Maar dat was niet het geval."
"Gasly had simpelweg geluk", ziet ook Palmer. "Ook dan zouden in veel gevallen coureurs hebben gestopt voordat de safety car-fase aanbrak. Het leek een aparte beslissing om Magnussen's auto helemaal naar de pits te duwen in plaats van hem terug te duwen achter de vangrail (waar de Haas van de Deen stond, red.). Waarschijnlijk dachten ze dat de auto niet door het gat zou passen."
"Als dat was gebeurd, had iedereen voor Gasly een pitstop kunnen maken en had hij niet voluit mogen racen achter de safety car", redeneert Palmer. "Dan had hij eerder posities verloren dan gewonnen." Zo vond Gasly zich ineens vooraan de grid terug bij de herstart, waarna hij na een goede start de race op zijn naam wist te schrijven. "Een zeldzame misser (van Mercedes) opende de deur voor Gasly", besluit Palmer.