Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Briatore neemt voorschot op bevestiging eerste Alpine-coureur

Recent werd bekend dat Flavio Briatore als adviseur van Alpine aan de slag gaat. In zijn eerste grote interview neemt de Italiaan alvast een voorschot op een bevestiging van de eerste coureur voor volgend seizoen.

Flavio Briatore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De aanstelling van Flavio Briatore als Alpine-adviseur houdt de gemoederen bezig in Spanje. De succesvolle voormalig teambaas keert na jaren van afwezigheid in een officiële rol terug en hoopt het Franse team weer naar de top te helpen. Tegenover Gazzetta dello Sport lijkt Briatore alvast een voorschot te nemen op een aankondiging van de eerste coureur voor volgend seizoen. Esteban Ocon vertrekt, maar Pierre Gasly lijkt wel te blijven...

"Dat (de line-up voor 2025 red.) is nu niet de prioriteit", stelt Briatore. "Het belangrijkste is om de bolide competitief te maken. Anders kan geen enkele coureur het verschil maken. Wel heb ik een shortlist met namen om te evalueren, maar we hebben op korte termijn sowieso Gasly. We gaan rustig kijken wie zijn teamgenoot wordt. We volgen veel jonge coureurs, ik ga niet zeggen wie, maar ze zijn erg goed. Eerst moeten de auto sneller en gemakkelijker maken, daarna denken we na over de coureurs."

En waarom is Briatore bij Alpine teruggekeerd? "Omdat het een uitdaging is, omdat ik me fit voel en omdat ik weet hoe ik een team moet samenstellen. Ik accepteerde dit omdat ik het wilde. Ik ben al 12 jaar niet meer in de F1 actief geweest en ik heb de wens om opnieuw te beginnen. Eigenlijk is er niet veel veranderd. Ik moet het team helpen en ze terugbrengen naar de plaats waar ze horen en waar de president ze wil zien." 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel