Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle trekt pijnlijke Red Bull-conclusie: "Die dagen zijn voorbij"

Max Verstappen en Red Bull Racing zijn al vier Grands Prix zonder zege. Voormalig F1-coureur en hedendaags analist Martin Brundle ziet dat de dominante dagen van weleer zijn verdwenen.

Verstappen Norris Belgium GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Aan het begin van het seizoen leek het er nog op dat Max Verstappen en Red Bull net zo'n dominant seizoen zouden beleven als in 2023. Maar inmiddels hebben de andere teams een flinke inhaalslag gemaakt en is de Oostenrijkse renstal niet langer het snelste team. Zo ook niet in België, waar Verstappen P4 pakte en zijn teamgenoot Sergio Perez op de zevende positie eindigde.

Dat zag Martin Brundle ook, die eerst kort terugblikt op de kwalificatie. "Verstappen was immens sterk in een natte kwalificatie en pakte met gemak poleposition met een van zijn twee nieuwe intermediates. Hij had een extra set uitgespaard ten opzichte van alle anderen, omdat hij zo gemakkelijk door Q1 en Q2 kwam. Zijn lange runs op droge banden op vrijdag zagen er ook erg indrukwekkend uit", zo schrijft de Brit in zijn column voor Sky Sports.

"Er werd veel gesproken over de McLarens als pacesetters en er werd 'gegokt' hoe lang het zou duren voordat Verstappen vanaf P11 op de grid naar voren zou komen. Het leek erop dat de strijd om de best of the rest een gevecht zou worden tussen Ferrari, Mercedes en Sergio Perez, die op de eerste startrij begon."

Dan richt Brundle zich op de race van de Nederlander. "Verstappen was noodzakelijkerwijs supervoorzichtig in de eerste bocht. Hij ging zijn vroege en gemakkelijkere slachtoffers Alex Albon, Esteban Ocon en Fernando Alonso voorbij. Zij waren allemaal in de race om (achter de vier topteams, red.) best of the rest te worden en wilden niet kibbelen met de leider in het wereldkampioenschap."

"Maar toen Verstappen achter Lando Norris en het leidende peloton aankwam in de DRS-trein, waarbij iedereen beschutting zocht in de achtervleugel van de coureur voor zich, liep hij zich vast in de zoektocht naar progressie. De dagen dat Red Bull zo dominant was dat ze op elke manier konden winnen vanaf bijna elke positie op de grid, zijn voorbij", zo is dan ook de pijnlijke conclusie van Brundle.

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel