Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Gasly 'adviseert' Red Bull over line-up: "Altijd al gezegd dat hij snel is"

Vraag Pierre Gasly wie in zijn ogen het Red Bull-zitje naast Max Verstappen zou verdienen en hij hoeft niet lang na te denken. En nee, hij komt met zijn antwoord niet bij zichzelf uit.

Perez China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly heeft er tijdens zijn tweede verblijf bij AlphaTauri nooit een geheim van gemaakt dat hij graag nog eens terug zou keren bij de hoofdmacht Red Bull Racing, maar toen dat toch echt een utopie bleek te zijn, zocht hij zijn heil bij Alpine. Bij het team dat nu door het leven gaat als Visa Cash App RB staan echter nog altijd coureurs klaar met dezelfde ambitie als de Fransman destijds.

Is er iemand die promotie naar Red Bull en het zitje naast Verstappen verdient? Jazeker, zo oordeelt Gasly in gesprek met Autosport: "Ik heb altijd al gezegd dat Yuki Tsunoda erg snel is. Ik heb het zelf gezien. Dat heeft hij de voorbije seizoenen al bewezen en dat zal hij blijven bewijzen."

Gasly sprak er ook persoonlijk met de Japanner over. De twee beschouwen elkaar als vrienden na hun gezamenlijke tijd bij AlphaTauri: "We hebben er gesprekken over gevoerd en ik weet dat hij meer wil en ook het gevoel heeft dat hij meer verdient."

"Het is geen makkelijke positie om in te zitten", vervolgt Gasly, die weet waar hij het over heeft. "Persoonlijk zou ik graag zien dat hij die kans krijgt bij Red Bull, maar ik ben Helmut Marko niet. Ik heb in hetzelfde schuitje gezeten en wat ik tegen hem zeg, is het volgende: 'Blijf doen wat je doet. Zo lang je competitief bent, kom je vanzelf een keer op de juiste plek uit'."

Ook interessant:

'Koning' Verstappen kan rekenen op extra boost voor GP Nederland

De Formule 1-actie wordt hervat met de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Na enkele lastige F1-weekenden scheelt het dat Max Verstappen met Red Bull juist daar kan rekenen op een extra boost. 

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel