Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hamilton leerde wijze les: "Een betere teamgenoot"

Lewis Hamilton moest bijna 1000 dagen wachten op zijn 104de overwinning in de Formule 1, maar in Silverstone was het dan eindelijk zo ver. Op de boordradio klonk Hamilton erg emotioneel en ook nu, een aantal weken later, voelt de thuisoverwinning nog altijd als een magische voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gaat Lewis Hamilton ooit nog een Grand Prix winnen? Het was een vraag die bijna 1000 dagen in de Formule 1 speelde. De Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 was lange tijd de laatste overwinning van de zevenvoudig wereldkampioen, maar eerder dit jaar kwam daar eindelijk verandering in.

Notabene op het circuit van Silverstone, tijdens de thuisrace van Hamilton, won de Brit eindelijk weer een Formule 1 Grand Prix. Een volksfeest brak los in Groot-Brittannië en ook Hamilton zelf was geëmotioneerder dan normaal. In gesprek met Esquire blikt Hamilton terug op die bewuste dag in juli: "Iedereen had het erover dat het een sprookje was. En het was echt, echt onverwacht."

"Toen ik dat weekend inging, had ik geen idee dat het mogelijk zou zijn. En het was zo lang geleden. Er gaan zoveel gedachten door je hoofd op zo'n moment. In sommige daarvan begin je het beetje bij beetje te geloven. En eindelijk konden ik en mijn team weer excelleren. Het helpt om weer op te bouwen. Het was echt geweldig om dat moment in mijn thuisland te kunnen beleven, met mijn familie om me heen. Ook was het mijn laatste race met Mercedes op Silverstone. Het had niet magischer kunnen zijn."

Hamilton draagt zijn overwinning dan ook vooral op aan zijn eigen team die al die jaren hard door zijn blijven werken: "Ik dacht alleen maar aan mijn team. Mensen die tijd met hun gezin hebben opgeofferd. Mensen die dat beetje extra tijd in hun dag hebben gestoken, terwijl ze ook eerder naar huis hadden kunnen gaan om de kinderen te zien. In plaats daarvan hebben zij extra onderdelen gebouwd die ons dit resultaat hebben opgeleverd. Dat zijn de mensen aan wie ik dan denk."

'Doorzettingsvermogen en toewijding'

Toch geeft Hamilton eerlijk toe dat hij naar dit moment heeft uitgekeken. Ondanks dat de zevenvoudig wereldkampioen inmiddels 105 overwinningen op zijn naam heeft staan, voelde de periode zonder overwinningen als een sleur: "Het is vooral een mentale strijd geweest. Jezelf gezond houden, proberen nieuwe dingen te leren. Uiteindelijk komt het altijd neer op doorzettingsvermogen en toewijding."

"Het betaalt zich uiteindelijk altijd uit. Ik denk dat ik heb geleerd dat het leven echt draait om hoeveel pijn je kunt ervaren en toch door te zetten. Maar dat is het leven toch? Het gaat er niet om hoe je valt, maar om hoe je opstaat. Het gaat erom hoe je jezelf elke dag blijft inzetten", aldus Hamilton.

Ook is de Brit van mening dat hij in deze periode nog iets anders heeft geleerd: "Het gaat erom hoe je contact maakt met de mensen met wie je werkt. Ik heb waarschijnlijk geleerd om in deze periode een betere teamgenoot te zijn, omdat we meer tijd hebben gehad om ons te concentreren op communicatie."

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel