Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner geeft duidelijke verklaring voor belangrijke Red Bull-test

Er werd tijdens de Grand Prix van België meermaals gesproken over een Red Bull-test, waar Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo én Liam Lawson in actie zouden komen op het circuit in Imola. Gezien de details ligt het aardig voor de hand dat dit meer is dan alleen een filmdag, maar Red Bull-teambaas Christian Horner wil daar niets over horen.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van België kwam er opmerkelijk nieuws naar buiten over een test die Red Bull vlak na het raceweekend op de planning heeft staan. Op 31 juli komen Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo én Liam Lawson namelijk samen op het circuit van Imola om daar wat ronden te rijden. Lawson zou plaatsnemen achter het stuur van de AlphaTauri-bolide van 2022, zoals de reglementen dat voorschrijven, terwijl er voor Ricciardo en Tsunoda enkel een filmdag in de huidige bolide op het programma staat.

Toch heeft RacingNews365 recent vernomen dat Ricciardo, net zoals Lawson, ook de nodige ronden zal rijden in de AlphaTauri-bolide van 2022. Mocht dat inderdaad het geval zijn, zal de test Red Bull in staat stellen om te zien welke van de twee heren beter is. Gezien de geruchten rondom de Red Bull-carrière van Sergio Perez, die zijn stoeltje op het spel zette met een paar flinke blunders tijdens kwalificaties, lijkt die test toch op een verrassend gunstig moment te komen.

Dat zou haast geen toeval kunnen zijn, zou je dan toch denken. Red Bull-teambaas Christian Horner reageert tegenover onder meer RacingNews365 echter stellig op die geruchten. "Het is enkel een filmdag, dus er zal alleen gefilmd worden. Het is echt alleen voor content en die filmdag wordt ook niet met een huidige bolide verreden. We mogen daar per jaar immers maar 200 kilometer mee rijden buiten de raceweekenden om, maar we gaan wel een hoop filmen."

Volgens Horner heeft de Red Bull-familie namelijk geen gebrek aan talentvolle coureurs. "Vandaag de dag hebben we problemen, maar het is nu aan ons om ook oplossingen te hebben voor de toekomst. Ik denk echt dat we een enorme groep talent hebben. We hebben ervaring maar ook jonge talenten, Liam is er natuurlijk nog, Isack Hadjar doet het nu super in de Formule 2 en Arvid Lindblad doet het als supertalent ook uitstekend in de Formule 3. We hebben echt veel talent ter beschikking."

Toch ontkent de Britse teambaas vooralsnog dat die grote groep aanstormende jonge talenten een serieus gevaar vormt voor de oude rotten in het vak, waaronder Ricciardo. Hoe kijkt Horner terug op de race die de Australiër reed op het circuit van Spa-Francorchamps? "Ik denk dat hij het prima gedaan heeft. Ik heb de race nog niet bekeken dus kan ik er niet te veel over zeggen, maar ik zag dat hij als elfde over de streep kwam en ook nog eens op zachte banden startte, dus hij heeft ongetwijfeld een goede race gereden."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel