Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes onthult ongebruikelijke strategie voor GP Singapore

Met de Grand Prix van Singapore staat ongetwijfeld een van de zwaarste races van het jaar voor de deur. De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, doet nu uit de doeken hoe het team uit Brackley zich aanpast aan de ongebruikelijke tijden.

XPB 1265652 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Racen in het donker, in een Europees schema en dan ook nog eens met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Het zijn de ingrediënten voor een loodzware race en dat gaan de coureurs komend weekend meemaken in Singapore.

Bij Mercedes gaan ze zelfs vrij ver in de voorbereiding op de Grand Prix van Singapore. Een van de uitdagingen is om in het Europese slaapritme te blijven, terwijl Singapore qua tijd zes uur voor ligt op Nederland. Daarom heeft het team uit Brackley een NASA-arts ingehuurd om bij de les te blijven in de eilandstaat. 

"Je moet fysiek en mentaal fit blijven, anders maak je geen schijn van kans. We hebben ook een NASA-arts ingehuurd om ons hierbij te helpen, die onze slaapschema's maakt en ons helpt om ons Europese slaap-waakritme te behouden. Want we racen in de nacht", zo legt Wolff uit in gesprek met oe24

"Dat betekent dat je om vier uur 's ochtends naar bed gaat en tot de middag slaapt. Als gevolg daarvan zien we niet veel van de zon. Het is een enorme belasting voor iedereen in het team."

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel