Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes-teambaas met handen in het haar: "Hele ronde naar de klote!"

Mercedes leek tijdens de vrije training hetzelfde tempo te hebben als Red Bull en McLaren, maar kwam tijdens de kwalificatie van een koude kermis thuis. Toto Wolff is dan ook allesbehalve tevreden.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes ging met een uitstekend gevoel de zomerstop in. In de laatste vier races wist het team uit Brackley er maar liefst 3 te winnen en dus leken de Zilverpijlen ook in Zandvoort een grote rol van betekenis te gaan spelen.

Echter, in de kwalificatie werd Mercedes weer met beide benen op de grond gezet. Lewis Hamilton kwam niet door Q2 en George Russell zag in Q3 het gat met McLaren en Red Bull flink oplopen. Teambaas Toto Wolff was dan ook niet tevreden.

"Een heel slecht resultaat natuurlijk," zo vertelt de Oostenrijker aan Sky DE. "Vooral omdat we een van de snelsten waren tijden de trainingen en ook in de eerste runs (in de kwalificatie red.). Maar het is gewoon heel moeilijk om een goede ronde te rijden."

'Alles nog mogelijk'

Volgens Wolff was oververhitting dan ook vooral de reden dat Mercedes ineens niet meer mee kon met Red Bull en McLaren: "Op het moment dat je een beetje oververhitting veroorzaakt door een beetje teveel wielspin of iets dergelijks, gaat meteen je hele ronde naar de klote. En het ging eigenlijk best goed tot bocht 12. Daarna komen er nog twee snelle bochten en toen was het meteen voorbij."

Toch wil Wolff niet alleen maar negatieve dingen zeggen. De teambaas ziet, ondanks het grote gat in de kwalificatie zeker nog kansen voor, voornamelijk, George Russell: "Alles is nog mogelijk, denk ik."

"We hebben nog een goede uitgangspositie, vooral richting de eerste bocht. Maar natuurlijk moet je ook slim zijn en toegeven dat McLaren een klasse apart is op dit moment", zo verklaart Wolff. 

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel