Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Perez en Sainz wéér op het matje geroepen na nieuw incident

Het was een aardig rommelige derde training in Bakoe, die nog een staartje krijgt voor Sergio Perez en Carlos Sainz. De beide heren moeten zich namelijk melden bij de stewards nadat Perez Sainz in de weg reed.

Perez FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met twee rode vlaggen hebben de coureurs een flink rommelige derde training achter de rug op het Baku City Circuit, maar voor Sergio Perez en Carlos Sainz zal de voorbereiding op de kwalificatie toch nog even moeten wachten. De beide heren moeten zich namelijk bij de stewards melden wegens een incident tijdens de sessie.

Sainz was in de slotfase van de training namelijk bezig met een snelle ronde, maar kwam vervolgens een langzaam rijdende Perez tegen. De Ferrari-coureur kon Perez gelukkig ontwijken door de bocht uiteindelijk af te snijden, maar echt ideaal was het verder niet voor de Spanjaard. Ze moeten dan ook bij de stewards op het matje komen om het incident te bespreken.

Opvallend is wel dat dit niet de eerste keer is dat Sainz en Perez elkaar dit weekend op de baan tegenkomen. Tijdens de tweede vrije training waren de rollen namelijk omgedraaid en reed Sainz Perez in de weg. Dat resulteerde uiteindelijk in een waarschuwing voor de Ferrari-coureur, wat in dit soort gevallen de gebruikelijke straf is voor zo'n incident.

Inmiddels hebben de stewards een oordeel geveld. Daar lees je hier meer over!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel