Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Red Bull schept duidelijkheid over mogelijke uitlening Lawson

De positie van Logan Sargeant binnen Williams staat zwaar onder druk na zijn harde klapper op de zaterdag in Zandvoort. Het zou zomaar kunnen dat de Amerikaan al voor de volgende race in Italië aan de kant wordt gezet. Een van de namen die wordt genoemd als vervanger is Liam Lawson, maar hoe kijkt Red Bull daar tegenaan?

Lawson Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een van de gespreksonderwerpen na de race op Zandvoort: hoe lang blijft Logan Sargeant nog bij Williams rijden? Het Duitse Auto, Motor und Sport meldde namelijk dat Williams zou overwegen om Sargeant na de Grand Prix van Nederland de laan uit te sturen. In Italië, de race van komend weekend, zou een andere coureur dan het stokje over moeten nemen. Dat alles heeft te maken met de crash van Sargeant in de derde vrije training in Zandvoort, waar hij heel veel schade veroorzaakte aan de FW46.

Teambaas James Vowles liet tegenover het Duitse medium al weten dat hij niet op basis van emotie gaat handelen, maar feit is dat Sargeant verder onder druk komt te staan. Dan wordt er al vrij snel gekeken naar coureurs die de Amerikaan zouden kunnen vervangen. De naam van Mick Schumacher wordt genoemd, maar ook die van Red Bull-junior Liam Lawson.

Is het uitlenen van Lawson aan Williams een optie voor Red Bull? "Het hangt van de voorwaarden af en als we hem terug nodig hebben, dat we hem vrij snel terug kunnen krijgen. Als ze volgend weekend een coureur nodig hebben, zouden we daar open voor staan. Maar dat is meer een vraag voor Williams dan voor ons om daar antwoord op te geven", zo is het glasheldere antwoord van de Brit tegenover onder meer RacingNews365.

Hoe kijkt Red Bull-adviseur Helmut Marko daar de hele situatie? "Het gaat om het grotere geheel. Maar we moeten ernaar kijken. Als het goed is voor een jonge coureur om race-ervaring op te doen, zouden we dat niet per se in de weg staan", zo verklaart Marko tegenover Sky DE.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel