Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda vol zelfvertrouwen: "Ik zou het Verstappen niet makkelijk maken!"

Yuki Tsunoda gelooft dat hij in staat is om 'hard te vechten' met Max Verstappen en dat hij het de Nederlander niet 'makkelijk zou maken' als hij de kans zou krijgen om zijn Red Bull-teamgenoot te worden.

Tsunoda Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In een exclusief interview met RacingNews365 gaat Yuki Tsunoda in op de mogelijke stap naar het hoofdteam van Red Bull. De RB-coureur denkt dat hij het de drievoudig wereldkampioen niet 'makkelijk' zou maken, ondanks het feit dat de Nederlander zijn teamgenoten de laatste tijd heeft verpletterd.

De Japanner is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij het team uit Faenza. Snel maar inconsistent waren zijn eerste paar seizoenen, maar sinds 2023 zit er een enorme stijgende lijn in bij de temperamentvolle Tsunoda. Hij presteerde duidelijk beter dan Nyck de Vries en slaagde erin om resultaten uit een onderontwikkelde auto te persen. Hij overtreft voorlopig ook Daniel Ricciardo, die halverwege het seizoen De Vries verving en ook dit jaar zijn teamgenoot is.

De tekst gaat verder na de afbeelding.

			© Red Bull Content Pool / Getty Images
	© Red Bull Content Pool / Getty Images

Voor velen zijn de verbeterde prestaties, tegenover een teamgenoot die in de race is voor het stoeltje van Sergio Perez, een teken dat Tsunoda klaar is om de stap naar Red Bull Racing te maken.

Het team zelf is echter nog steeds niet overtuigd en er zijn berichten dat Red Bull niet gelooft dat de 24-jarige coureur de juiste houding heeft om het op te nemen tegen Verstappen. In plaats daarvan geeft het team de voorkeur aan reservecoureur Liam Lawson als concurrentie voor Ricciardo als mogelijke vervanger van Perez.

Dankzij het rumoer en het vermeende gebrek aan realistische doorgroeimogelijkheden bij het team uit Milton Keynes, is Tsunoda van mening dat hij de Nederlander aankan: "Ik denk dat ik hard met hem kan vechten. Hij is natuurlijk erg snel en consistent. Dus wat het rijderskampioenschap betreft, zou ik niet zeggen dat ik er enorm veel vertrouwen in heb dat ik hem vanaf het eerste jaar meteen kan verslaan in het rijderskampioenschap, maar ik zou het hem niet makkelijk maken!"

'Kan veel van hem leren'

Hoewel Tsunoda vertrouwen heeft in zijn eigen capaciteiten en ervan overtuigd is dat hij, in ieder geval op termijn, de strijd aan kan gaan met Verstappen bij Red Bull, is hij zich terdege bewust van de mogelijkheid om te leren van de Nederlandse coureur.

"Ik heb er vertrouwen in dat ik hard tegen hem kan vechten en ik kan veel van hem leren, met name consistentie onder alle omstandigheden, zoals halfnat, droog, droog-nat en nat", zo legt de Japanner uit. "Hij heeft zich altijd op de een of andere manier heel goed aangepast aan wisselende omstandigheden."

"Daarom was hij vorig jaar ook zo consistent en kon hij 19 races winnen. Vorig jaar waren er veel weersveranderingen (tijdens races) en die momenten worden niet zozeer bepaald door de prestaties van de auto. Als je een hele slechte coureur bent en in een goede auto rijdt, ben je nog steeds een slechte coureur en verlies je gemakkelijk posities. Dus van die dingen kan ik zeker veel leren", aldus Tsunoda.

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel