Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff ziet verschuiving in F1-pikorde, wijst naar Verstappen

Red Bull Racing leek begin 2024 opnieuw relatief eenvoudig de twee kampioenschappen binnen te hengelen, maar inmiddels heeft de concurrentie de reglementen ook doorgrond. Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet dat één factor echter onveranderd is gebleven.

Wolff phone Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing pakte in de eerste vier races van het jaar maar liefst vier overwinningen en zo leek het erop dat de dominantie vanuit 2023 weer werd voortgezet. Maar hoe anders is dat sinds de GP van Miami, waar McLaren de code van de ground effect-reglementen wist te kraken. Niet veel later maakte ook Mercedes de stap naar voren en met Ferrari erbij zijn er vier teams die kunnen strijden om de zege. 

"Red Bull was de dominante auto aan het begin van het seizoen en dat is een beetje veranderd. Op dit moment is Max Verstappen dominant", zo begint Wolff zijn verhaal tegenover BBC Sport. "De verhoudingen waren bovendien niet normaal. Ik weet niet zeker of ze nu weer in een geweldige positie zitten, maar het is wat het is. Er was een moment, of een kans, om op zijn minst gesprekken te voeren over wat het in de toekomst zou kunnen zijn. Dat hebben we hebben gedaan", zo haalt Wolff de gesprekken met Verstappen aan.

De geruchten over de toekomst van Verstappen waren er al een tijdje, zeker toen het onrustig was binnen de Red Bull-organisatie. Volgend jaar blijft de Nederlander sowieso bij de Oostenrijkse renstal, maar zou Verstappen zich dan in 2026 bij Mercedes kunnen voegen? "Dat is veel te vroeg om te zeggen. In het belang van onze coureurs volgend jaar, wil ik geen gesprekken voeren over 2026 of daarna. We hopen namelijk heel erg dat de line-up van 2025 de line-up wordt die verder gaat."

En heeft Wolff samen met de Verstappens afgesproken dat de gesprekken worden herzien? "We hebben elkaar geen tijdschema's gegeven. Het is meer zo van: houd het communicatiekanaal open, terwijl je weet dat het zijn prioriteit is om het te laten functioneren bij Red Bull en het onze prioriteit zal zijn om het te laten functioneren met de twee coureurs die we hebben."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel