Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

'Alpine blokkeert directe overstap Ocon naar rivaal'

Esteban Ocon weet al een aantal weken dat hij na dit seizoen vertrekt bij Alpine. Er is echter gesproken over een eerder vertrek van de Fransman, maar daar is Alpine niet mee akkoord gegaan.

Ocon Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De relatie tussen Esteban Ocon en Alpine lijkt de laatste weken tot een absoluut nulpunt te zijn gedaald. Voordat het nieuws naar buiten kwam dat de wegen tussen de twee partijen aan het einde van het seizoen zouden scheiden, kwam Ocon al letterlijk in aanraking met zijn teamgenoot Pierre Gasly in Monaco. Sindsdien zijn er nog wat incidenten geweest en lijkt Ocon zich niet meer heel erg happy te voelen bij de Franse renstal. 

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com heeft Williams geprobeerd om gebruik te maken van deze situatie. In de publicatie valt namelijk te lezen dat het team uit Grove recentelijk heeft geprobeerd om Ocon per direct in te lijven als vervanger van de matig presterende Logan Sargeant.

Williams zoekt namelijk al langere tijd vrij openlijk naar een vervanger voor de Amerikaan. Al ruim anderhalf jaar lang moet Alexander Albon de punten bijeen rapen voor het Britse team, waarbij hij vrijwel geen hulp krijgt van Sargeant. Teambaas James Vowles zag in Ocon dan ook de ideale kandidaat om nog dit seizoen in te stappen bij Williams.

'Ocon positief, Alpine niet'

In Silverstone heeft Vowles, volgens de Italiaanse website, de situatie bij Ocon gepeild en hier zou de Fransman positief op hebben gereageerd. Ocon zou zelfs al op de fabriek in Grove zijn geweest om een stoeltje aan te meten. Alpine heeft de plannen echter geblokkeerd, waarschijnlijk omdat het zelf ook in gevecht is met Williams in het constructeurskampioenschap.

In dat kampioenschap staat Alpine namelijk op P8, met slechts vijf punten voorsprong op Williams. Het team uit Grove wil natuurlijk graag voorbij aan haar Franse concurrent, omdat een plekje hoger eindigen aan het einde van de rit een verschil van ruim 17 miljoen dollar aan prijzengeld betekent. Dat weet Alpine ook, waardoor men Ocon niet graag bij een concurrent wil zien en Williams elders moet gaan kijken.

De eventuele overstap van Ocon naar Williams zou sowieso een tussenoplossing zijn voor alle partijen. Ocon staat op het punt om voor 2025 een contract te tekenen bij Haas, iets wat RacingNews365 eerder al kon melden, waardoor Williams dus voor 2025 nog alle opties open heeft. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel