Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine vol vertrouwen voor rest van het seizoen: "Nieuwe updates rond de zomerstop"

Alpine begon het seizoen als slechtste team op de grid. Inmiddels zijn de Fransen opgekrabbeld en zijn de tekenen van herstel volop aanwezig.

Gasly Silverstone FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een zeer desastreuze start van het seizoen, waar Alpine de langzaamste wagen van de grid leek te hebben, heeft het Franse team de weg naar boven ingeslagen. Pierre Gasly en Esteban Ocon dringen verder door in de kwalificaties en rijden ook vaker in de punten. Volgens David Sanchez, de nieuwe technisch directeur van Alpine, ziet hij veel positieve signalen om het team de komende seizoenen weer terug naar voren te brengen op de grid. 

"De auto is grotendeels vergelijkbaar met eerder dit seizoen. We hebben er veel gewicht af gehaald en nu zitten we aan de gewichtslimiet. Ik zou zeggen dat we sinds Imola meer te weten zijn gekomen over de auto, hoe we er meer prestaties uit kunnen halen. Ondertussen werken we in de fabriek aan hoe we de auto beter kunnen maken, hoe we meer onderdelen kunnen gebruiken en hoe we verder vooruit kunnen komen", legt Sanchez uit, die in mei bij het team kwam na een korte periode bij McLaren

Wat kunnen we dit jaar nog meer verwachten van Alpine? "We hebben redelijk wat. Er wordt veel gewerkt in de fabriek en we zullen waarschijnlijk rond de zomerstop updates brengen, en waarschijnlijk daarna nog een flink aantal", zegt Sanchez in het gesprek met Formula1.com.

Ziet Sanchez genoeg aanknopingspunten om Alpine de komende jaren verder op de grid te kunnen brengen? "Ik zou denken van wel. Het was voor mij een grote vraag toen ik in Enstone aankwam. De fabriek is erg gegroeid sinds de laatste keer dat ik er was. Ik zou zeggen dat alle ingrediënten zeker aanwezig zijn, nu gaat het erom dat wij in de fabriek alles optimaal benutten en ons richten op de auto."

Voor volgend seizoen ligt Gasly al vast en is het zeker dat Ocon vertrekt. In hoeverre is Sanchez bezig met het vastleggen van een nieuwe rijder? "Ik denk dat we wat de coureur betreft nog aan het kijken zijn voor volgend jaar. We richten ons nu op de auto - nou ja, ik richt me nu op de auto! Het plan is om te proberen een grote stap voorwaarts te zetten. Nogmaals, we hebben de middelen, nu proberen we alles te gebruiken om de auto in de best mogelijke vorm te krijgen. We hebben ideeën genoeg, nu is het zaak om ze uit te voeren."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel