Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin voert zeer belangrijke 2026 Formule 1-test uit met aangepaste auto

Het Circuit van Barcelona is zowel gisteren als vandaag het decor voor een zeer belangrijke Formule 1-test met het oog op 2026. In Spanje worden de nieuwe, kleinere Pirelli-banden voor 2026 getest.

Pirelli 2026 test Aston Martin mule car
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Miquel Rovira Paxau

In een poging het gewicht van de Formule 1-auto's in 2026 terug te dringen, gaat men vanaf dat jaar rijden met fractioneel kleinere banden. De voorbanden worden 25mm smaller en 10 tot 15mm minder hoog, terwijl de achterwielen 30mm smaller worden en dezelfde hoogte houden als de voorwielen. De diameter van de 18-ich velgen blijft wel hetzelfde.

De nieuwe banden zagen op het circuit van Barcelona het levenslicht voor een belangrijke eerste praktijktest. Aston Martin werkte mee aan de test en zette een aangepaste bolide uit 2023 daarvoor in. Immers, de auto's an sich gaan per 2026 ook flink op de schop en dus is een aangepaste auto, een zogenaamde mule-car, noodzakelijk om de parameters zoveel mogelijk aan te sluiten bij die van 2026.

Testcoureur Felipe Drugovich reed niet minder dan 670 kilometer, wat gelijk staat aan ruim meer dan twee volledige raceafstanden. Later zullen meer tests volgen, waarbij steeds andere teams worden ingeschakeld om de test met aangepaste bolides uit te voeren.

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel