Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Flavio Briatore

Briatore geeft update over line-up Alpine

Wie wordt toch de tweede coureur bij Alpine voor 2025? De onlangs aangestelde adviseur Flavio Briatore geeft nu een nieuwe update.

Ocon Miami FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een van de Formule 1-zitjes die nog vrij is voor 2025, is het tweede stoeltje bij Alpine. Pierre Gasly heeft al een nieuw contract gekregen bij de Franse renstal en dat gaat om een langdurige verbintenis. Maar wie wordt de teamgenoot van Gasly? Het is in ieder geval duidelijk dat Esteban Ocon aan het einde van het jaar vertrekt, want hij gaat naar Haas toe.

Jack Doohan lijkt op poleposition te staan voor een zitje bij Alpine. Maar wie wordt daadwerkelijk de partner van Gasly? Het wordt gevraagd aan de adviseur van Alpine, Flavio Briatore. "Dat weet ik nog niet. Op dit moment is de coureur niet... Op dit moment moet je het team samenstellen vanuit de commerciële kant, de technische kant en de kant van het management. De coureur maakt nu geen verschil. Het verschil in 2026, 2027, 2028, dat zal het verschil zijn voor de coureur", zo vertelt Briatore in de Formula For Success-podcast.

Alpine kent dit jaar niet het beste seizoen uit haar historie. In de eerste vijf races werd er geen enkel punt gepakt, na veertien races staat de teller inmiddels op elf stuks. Daarbij wordt er ook gespeculeerd dat Renault de stekker uit het motorenproject gaat trekken. Briatore noemt de performance in de auto en het herstructureren van het team de eerste prioriteit bij de Franse renstal.

"Voor mij gaat het op dit moment alleen om de performance van de auto. Het gaat om het volledig herstructureren van het team. En als je een goede auto hebt, dan heb je een goede coureur nodig. Als de auto niet presteert... Ons punt is om op dit moment ervoor te zorgen dat we alle energie steken in de technische kant en ervoor te zorgen dat de auto van Alpine er steeds beter en beter uitziet en beter wordt voor volgend jaar. En in 2026 zien we, zo geloof ik, het nieuwe Alpine", zo sluit Briatore af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel