Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle wijst op Red Bull-gevaren van Verstappen-tirades

Max Verstappen kende in Hongarije een van zijn meest frustrerende Grand Prix-weekenden van de afgelopen jaren. Vooral zijn tirades over de boordradio zullen veel mensen zich nog lang kunnen heugen. Volgens Martin Brundle kan dit zelfs gevolgen hebben voor Red Bull.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kende tijdens de Grand Prix van Hongarije misschien wel zijn slechtste race uit de eerste seizoenshelft. Bij de start leek hij de tweede positie van Lando Norris over te nemen, maar die plek moest hij uiteindelijk toch weer teruggeven. Verder werkte de strategie totaal niet, waarbij Verstappen tot twee keer toe achter Lewis Hamilton terecht kwam. Tot overmaat van ramp clashte hij met diezelfde Hamilton.

Vooral de strategisten kregen ervan langs op de boordradio, net als zijn race-engineer Gianpiero Lambiase. Voormalig F1-coureur Martin Brundle ziet dat de woede-uitbarstingen van Verstappen effect kunnen hebben op het team. "Als je je pitmuur en je strateeg afvalt tegenover de tientallen of honderden miljoenen mensen die over de hele wereld luisteren... Het zijn ook gewoon mensen. De volgende keer zullen ze gewoon een veilige beslissing nemen, omdat ze geen aparte strategie willen proberen. Iets wat een beetje eigenzinnigs en anders is, waarmee ze eerder al veel races en kampioenschappen hebben gewonnen", zo vertelt Brundle bij Sky Sports F1.

Brundle vervolgt: "Ze zullen gewoon voor de veilige optie kiezen, als de mensen op de pitmuur nerveus zijn dat ze zullen worden uitgescholden. Het gaat niet om Max, het gaat om iedereen. Het is beter om de deur dicht te doen, om kritiek te uiten op iedereen, naar buiten te komen en te zeggen: 'alles is in orde'."

De teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, kan zich deels vinden in de woorden van Brundle. "Wat je niet wilt, is dat mensen conservatief worden, omdat ze bang zijn dat hun hoofd eraf wordt gebeten. Maar ik denk dat iedereen in ons team Max kent en we weten hoe hij reageert op een situatie", zo haalt de Brit de situatie uit Hongarije aan bij hetzelfde medium. "Het was zo van: we laten hem zijn zegje doen. Als we de radio uit de auto konden halen, zouden we dat op dat moment doen. Maar het is tegen de regels om dat te doen. Zo is het nu eenmaal."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel