Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton spreekt Verstappen tegen: "Dat is helemaal geen racen!"

Wat is nu de leukste manier om een race te winnen? Is dat via een flinke inhaalrace of een dominante zege vanaf poleposition? Lewis Hamilton deelt zijn mening en is het daarbij duidelijk niet eens met Max Verstappen.

Hamilton Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds 2022 was Max Verstappen duidelijk de dominante factor in de Formule 1. De Nederlander won race na race en dat gebeurde zeer vaak met een grote voorsprong. Zeker in 2023 pakte hij daarbij ook de nodige polepositions en vertrok hij na een goede start gelijk aan de horizon. De concurrentie zag Verstappen dan niet meer terug.

Van de Nederlander is bekend dat het hem niet uitmaakt hoe hij wint, als hij maar wint. Het liefste wint Verstappen nog met een minuut voorsprong op de concurrentie, maar een goed gevecht om uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen, dat vindt de Nederlander ook niet erg. Maar volgens Lewis Hamilton is een zege met een ruime marge veel minder bevredigend.

"Oh god, het is zó saai. Om te starten vanaf de eerste positie en de hele race aan de leiding te rijden, is eerlijk gezegd echt saai als je het vergelijkt met het vechten in het achterveld en om te racen", zo vertelt Hamilton in de de podcast Performance People. Daarmee spreekt de zevenvoudig wereldkampioen Verstappen dus tegen.

"Het is namelijk geen racen, want het zou ook een test kunnen zijn. Je vecht tegen het tijdsverschil achter je. Maar je moet jezelf wijs maken dat je bijvoorbeeld vecht met een auto voor je. Je moet ergens achteraan zitten", zo vertelt de zevenvoudig wereldkampioen verder. 

"Maar het is anders als je een auto of meerdere auto's voor je hebt en er een circuit is waar je kunt inhalen, zoals Austin of Silverstone. Je probeert verschillende lijnen te ontdekken, gebruik te maken van de banden en de wind. En dan krijg je eindelijk een strijd met iemand, dat is het mooiste wat er is. Dat is de grootste beloning voor een coureur.”

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel