Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hill ziet Verstappen-voordeel in titelstrijd: "Maar je mag het niet laten vallen!"

Max Verstappen had bij het ingaan van de zomerstop in de Formule 1 nog een voorsprong van 78 punten op Lando Norris. Drie races later is die marge geslonken naar 59 punten. De wereldkampioen van 1996, Damon Hill, ziet ondanks de negatieve tendens een positief punt voor Verstappen.

Verstappen Race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In zowel de Grand Prix van Nederland, Italië als Azerbeidzjan moest Max Verstappen zijn meerdere erkennen in Lando Norris op de baan. Zodoende is de ruime voorsprong van de drievoudig wereldkampioen in het rijderskampioenschap flink geslonken. Het gat is momenteel 59 punten in het voordeel van Verstappen, met nog zeven GP's en drie sprintraces te gaan.

Toch ziet Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, een voordeel voor Verstappen in de titelstrijd: zijn voorsprong ten opzichte van Norris. "Ik denk dat de punten die je nu al hebt, in negen van de tien gevallen alles is. Max heeft de punten al, maar ze (Red Bull) zitten daar maar te kijken hoe het (de voorsprong, red.) wordt opgegeten. Het gaat erom hoe snel de ratten de kaas opeten", zo deelt Damon Hill zijn mening in de Sky Sports F1-podcast. 

"Ze zitten daar in angst, maar zij hebben de leiding. Als je het als een race ziet, is het letterlijk hoeveel tienden van een seconde ze per ronde van je afsnoepen, voordat je over de streep komt", zo legt de Brit uit.

Alle risico's nemen

Hill vervolgt: "Het is beter om in de positie te zitten met de punten. Je kunt iets vinden en het omdraaien: een oplossing vinden voor het probleem dat zij hebben en wat winst boeken. Ze spelen hun voordeel uit", zo denkt Hill te weten. "Als je aan het achtervolgen bent, heb je niets te verliezen. Dat is het mooie van het zijn van achtervolger, om te jagen op de mensen vooraan: 'Ik ben toch al tweede, dus ik kan alle risico's nemen'."

"Ik zag het altijd zo dat het leiden van de race een soort wedstrijd was waarbij je een ei op een lepel naar de finish draagt, waarbij je wint als je het ei niet laat vallen of laat breken. Of je houdt de baby vast, maar je mag de baby niet laten vallen. Ga zo snel als je kunt, maar laat de baby niet vallen", zo is de vergelijking van Hill.

“Als je aan het achtervolgen bent, dan houd je de baby niet vast: je bent net een wolf die achter de voorligger aanzit. Als je aan de leiding gaat, is dat het kostbare waar iedereen achteraan zit. Je hebt het en je mag het niet laten vallen.”

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel