Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner gelukkig met mogelijk F1-racedebuut Red Bull-junioren: "Fantastische kans!"

Het plan ligt al een tijdje op tafel en lijkt er ook echt te gaan komen: een sprintrace voor rookies in Abu Dhabi. Red Bull-teambaas Christian Horner ziet dat helemaal zitten.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het huidige Formule 1-seizoen is er het plan om een sprintrace voor rookies te rijden. Dat bevestigde de baas van de koningsklasse van de autosport, Stefano Domenicali recent. Die race zou dan daags na de Grand Prix moeten plaatsvinden, om zo rookies de kans te geven om ervaring op te doen in een Formule 1-bolide. Dat idee kan zeker op goedkeuring van Red Bull-teambaas Christian Horner rekenen.

"Het is iets dat ik bij de laatste paar F1 Commissions heb voorgesteld, omdat ik denk dat het geweldig is voor de jonge coureurs. En ik denk dat het probleem met sommige tests voor rookies is dat ze allemaal worden gebruikt om te testen. Je weet bijvoorbeeld nooit: rijden ze met 50, 70 of 30 kilo brandstof aan boord? En met welke motorstand rijden ze? Je weet het echt niet en je weet niet hoe de tegenstanders het doen", zo begint Horner zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365, om vervolgens verder te gaan over het voorgestelde plan.

"Het is een race buiten het kampioenschap voor de junior coureurs. Ik denk dat het een fantastische kans is. Het komt aan het einde van een druk seizoen. En in tegenstelling tot alleen maar het verbranden van brandstof en banden en dat alleen de teams weten of de coureurs het goed doet, vind ik het fantastisch om mogelijk 10 coureurs of 10 nieuwelingen de kans te geven om in de huidige auto's te springen en het equivalent van een sprintrace te rijden. Ik denk dat het een heel populair evenement wordt."

Maar hoeveel moet er nog gebeuren voordat de sprintrace voor rookies er komt? "Het is zoals alle dingen in het leven: als je wilt dat het gebeurt, dan zorg je dat het gebeurt. En ik denk dat er een duidelijke richtlijn was om te zeggen: kom op, laten we de klus voor dit jaar klaren. En dat zet natuurlijk druk op de sportwerkgroepen en de verschillende teammanagers om samen met de FIA tot een aantal regels te komen. Maar ik denk dat het vooral mogelijk is om onder meer reglementen voor de sprintrace aan te nemen."

Horner vervolgt: "Het hoeft niet te ingewikkeld te zijn. Ik denk dat het gewoon één auto van elk team wordt in plaats van twee auto's. En in feite gebruik je de kilometers gewoon op een andere manier dan wanneer je ze rijdt tijdens een testdag. Bovendien denk ik dat het evenement op één dag plaatsvindt, dus een kwalificatie en dan het equivalent van een sprintrace. Het komt aan het einde van een lang seizoen, maar ik denk dat het geweldig zal zijn. Het is een geweldige kans voor de jonge coureurs en we staan er volledig achter", zo sluit Horner af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel