Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Kritische Hamilton snapt het niet: "Werden alleen maar langzamer!"

Ging het in de trainingen voor de GP van Italië nog goed voor Mercedes, tijdens de race kon Lewis Hamilton geen potten breken.

Hamilton Race Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de vrije trainingen voor de GP van Italië liet Lewis Hamilton zich nog van zijn snelste kant zien, want in de laatste twee vrije trainingen zette de Mercedes-rijder de snelste tijd neer. Maar in de kwalificatie moest hij genoegen nemen met P6. In de race won hij één plekje en zo eindigde de zevenvoudig wereldkampioen op plek 5 in Monza. 

Hamilton was verbaasd over de terugval in snelheid van de Mercedes gedurende het weekend in Italië. "Mijn prestaties tijdens de kwalificatie en daarna de racepace... We hadden meer bandenslijtage en misten over het algemeen één á twee tienden in de race", legt Hamilton uit aan de media waaronder RacingNews365. En had Hamilton een betere kwalificatie gereden, dan had hij ook beter gepresteerd tijdens de race. "Ik had dan waarschijnlijk voor één Ferrari kunnen finishen."

Over hoe zijn Mercedes presteerde tijdens de race was Hamilton duidelijk: "Het was oké, het was niets bijzonders. Het was net alsof je de linker voorband spaart, of de linker achter. We hadden gewoon niet het tempo. We moeten gaan kijken en begrijpen waar het probleem vandaan komt, zeker omdat we er vrijdag goed uitzagen. We werden langzamer gedurende het weekend. Of anderen werden sneller."

Ondanks de problemen ziet Hamilton de toekomst positief in. "We hebben zeker updates die komen gaan. Er komt zeker wat performance bij in de loop van de komende races”, onthult hij. “Ik weet niet of we daarmee vooraan komen, maar het zijn wel kleine beetjes. Ik weet niet of er iets groots aan zit te komen, maar hopelijk hebben we nog wat. Als we wat vooruitgang boeken, zullen er een aantal circuits zijn die een beetje beter zijn dan wat wij hier zijn. Ik hoop dat we nog een kans krijgen om voor de overwinning te vechten.”

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel