Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc vestigt hoop op Ferrari-update in strijd met Red Bull en McLaren

Charles Leclerc haalde er op knappe wijze een podiumplaats uit tijdens de Grand Prix van Nederland en zal ongetwijfeld met vertrouwen naar het bruisende Monza afreizen. De Monegask schuift de favorietenrol echter van zich af en vestigt zijn hoop op een aangekondigde Ferrari-update.

Leclerc Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc en Ferrari begonnen sterk aan het seizoen, maar zijn daarna weggezakt in de pikorde. Een thuiszege in Monaco werd opgevolgd door een slechte periode, ook omdat Ferrari het ontwikkelingstempo van McLaren, Red Bull en Mercedes niet kon volgen. De derde plaats in Zandvoort was dan ook een welkome opsteker voor Leclerc, die een sterke race afwerkte en alleen Lando Norris en Max Verstappen voor zich moest dulden.

De Monegask vestigt zijn hoop nu op een grote Ferrari-update. Het team neemt nieuwe onderdelen mee naar de thuisrace op Monza en hoopt zo hoge ogen te gooien. Leclerc heeft er hoge verwachtingen van, zo deelt hij bij Gazzetta dello Sport. "Ik heb de nieuwe onderdelen uitgeprobeerd en het is zeker een stap vooruit. We moeten echter weten of het verschil met de rest een a twee tienden bedraagt, of dat het gaat om negen tienden zoals tijdens de kwalificatie in Zandvoort. Wanneer we zo dichtbij staan als in de race, zou de update het verschil kunnen maken."

Leclerc wijst echter een ander team aan als favoriet in Italië, waar Ferrari ongetwijfeld de tifosi wil laten juichen. "De situatie verandert dit jaar in iedere Grand Prix. Het hangt echt van het circuit af. Als ik naar de laatste races kijk, dan denk ik dat McLaren het te kloppen team is, óók op een snel circuit als Monza." 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel