Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren blijft bij standpunt over teamorders: "Norris hielp nu Piastri"

Teamorders. Voorafgaand aan de GP van Azerbeidzjan was dit het meeste besproken woord bij McLaren. Hoe kijkt teambaas Andrea Stella na de race terug op het instellen van teamorders voor Lando Norris en Oscar Piastri?

Piastri race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de clash tussen Lando Norris en Oscar Piastri in Monza (waar Piastri in de tweede chicane zijn wagen naast die van Norris zette), vaardigde McLaren teamorders uit en werd Norris aangewezen als de 'eerste' rijder. Dit omdat hij het dichtst bij Max Verstappen staat in de de WK-stand.

In Bakoe was het uitgerekend Piastri die won, mede dankzij een flater van Norris in de kwalificatie. Hoe kijkt teambaas Andrea Stella nu terug op het hele gedoe rondom teamorders? "Ik heb al gezegd dat we effectief twee nummer één-coureurs hebben. En dat betekent dat we de dingen in de eerste plaats benaderen in het belang van het team. En dat belang is om het constructeurskampioenschap te winnen", vertelt Stella aan de media waarbij ook RacingNews365 aanwezig is.

"Ja, ook het rijderskampioenschap winnen is van belang. Ik denk dat Lando nog steeds de beste positie daarin heeft. Het ligt dus meer voor de hand dat we Lando zouden hebben gesteund. Maar deze race bewijst dat Lando juist Oscar steunde. Hij maakte het mogelijk dat Oscar kon winnen, door voor het team te rijden en zijn teamgenoot te ondersteunen. Dus ik denk dat dit onze aanpak blijft."

Stella legt nog maar eens uit hoe hij naar de situatie kijkt. "We doen dit aan de hand van principes, dat is iets anders dan regels. Met principes geef je jezelf de ruimte om elke situatie te beoordelen, maar je hebt wel een richtinggevende hulp. Als je regels definieert, worden ze ook bepalend en dan moet je duizend gevallen doornemen en bekijken wat de regel daarvoor is."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel