Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren-teambaas haalt gelijk over gesprek met FIA: "We hebben nooit kritiek geuit!"

De mislukte kwalificatie van Lando Norris in Bakoe was een van de veelbesproken onderwerpen van het F1-weekend in Azerbeidzjan. Teambaas Andrea Stella komt nog een keer terug op het gesprek met de FIA. Want waarom werd de witte vlag ineens veranderd in een gele?

Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan verliep afgelopen weekend uiterst teleurstellend voor Lando Norris. De Brit kwam een gele vlag tegen in Q1, moest zodoende van zijn gas af en kon zijn tijd niet verder verbeteren. Teambaas Andrea Stella liet op de zaterdag in Bakoe al het volgende weten: "We waren met de FIA in gesprek over waarom dat gebeurde, want het is niet noodzakelijk, als het gewoon een langzame auto is die buiten de ideale lijn rijdt."

"Maar iedereen doet zijn best. Ik weet zeker dat dit een situatie was die idealiter, en ik denk volgens het reglement, niet had mogen gebeuren. We betalen de prijs", zo was de reactie van Stella op de zaterdag. De McLaren-teambaas gaat er verder op in na de race, waar Norris zich knap naar voren wist te werken naar P4. "We hebben met de FIA gesproken en geprobeerd te begrijpen waarom de witte vlag een gele vlag werd, toen Lando door de snelle sector reed", zo vertelt Stella tegenover onder meer RacingNews365.

"We hebben begrepen dat dat volgens de plaatselijke marshall een gele vlag werd, vanwege het snelheidsverschil tussen de twee auto's (doelend op Esteban Ocon, red.). Het gaat hier echt om de interpretatie van wat veilig is en wat niet. We zijn nooit kritisch geweest naar de FIA toe met betrekking tot dit voorval. We waren constructief in het gesprek." 

Stella vervolgt: "We hebben gezegd: misschien moeten we samen met de coureurs beoordelen of dat het een witte of een gele vlag is. Het gaat namelijk niet over iets wiskundigs, maar het gaat over het begrijpen of waarnemen wat het gevaar is. Het gesprek vond dus plaats en was constructief. De gele vlag was erg kostbaar voor ons. En we zullen in de toekomst beoordelen of in dit geval een van de twee vlaggen ons had moeten toekomen."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel