Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Rechterhand Verstappen belangrijke spil in herstructurering Red Bull Racing

Sinds bekend is geworden dat sportief directeur Jonathan Wheatley gaat vertrekken bij Red Bull, is het ook duidelijk dat er een nieuwe structuur komt bij de Oostenrijkse renstal. En daarin speelt de race-engineer van Max Verstappen, Gianpiero Lambiase, een belangrijke rol.

Verstappen Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gianpiero Lambiase kennen we allemaal als race-engineer van Max Verstappen, maar tegelijkertijd bekleedde hij ook al de functie van Head of Race Engineering binnen het team van Red Bull Racing. Lambiase wordt nu gepromoveerd tot Head of Racing. 

Daarin zal hij leiding blijven geven aan het team van Race Engineering en krijgt hij ook de algehele verantwoordelijkheid over de Race, Heritage and Car Build-teams, evenals de Strategy Group en Sporting Regulations. Daarbij blijft Lambiase gewoon de race engineer van Verstappen en zal rapporteren aan technisch directeur Pierre Wache.

Maar daar blijft het niet bij, wat betreft de wijzigingen. Steve Knowles, de huidige Senior Strategy Engineer, wordt Acting Head of Sporting. Hij zal daarbij aan Lambiase moeten rapporteren. Daarbij richt Knowles zich op de regelgeving. Rich Wolverson zal de rol van Senior Engineer - Car Engineering achter zich laten om gepromoveerd te worden tot Head of Race Team Operations.

Ook de functies van Gerrard O'Reilly en Phil Turner zullen veranderen. O'Reilly wordt Head of Race Team Support & Logistics, terwijl Turner wordt gepromoveerd tot Race Team Factory Operations Manager. De veranderingen worden pas doorgevoerd in januari 2025, als Wheatley uit zijn rol stapt.

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel