Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Renault-CEO geeft duidelijk signaal af over motor voor Alpine

Blijft Alpine vanaf 2026 met Renault-motoren rijden of niet? Het is de vraag bij de Franse renstal. De CEO van Renault, Luca de Meo, stelt een termijn vast wanneer het besluit wordt genomen.

Gasly Qualifying Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Blijft Alpine een fabrieksteam of wordt het een klantenteam vanaf 2026? Voor de zomerstop werd aangekondigd dat er een plan ligt om het Renault-motorproject stop te zetten voor 2026 en een klantenteam te worden. Het management van Alpine voerde al gesprekken met andere leveranciers en lijkt voor een deal met Mercedes te gaan.

De CEO van Renault, Luca de Meo, geeft in gesprek met Motorsport aan dat er de kans bestaat dat de Franse renstal overstapt naar de Mercedes-motor overstapt. "We hebben vier tot vijf weken om dit met het bestuur te bespreken. We onderzoeken hoe we vanaf 2026 competitiever kunnen zijn en bekijken daar verschillende opties voor. Het idee van de Mercedes-motoren ligt op tafel, maar ik kan verzekeren dat er nog geen beslissing is genomen."

Daarnaast worden er nog andere punten besproken, zo legt de Italiaan uit. "Dit is een van de dingen waar we over discussiëren, maar er staan ook andere belangrijke punten op de agenda, over hoe we F1 in de toekomst aanpakken."

De Franse autofabrikant zou niet verder willen gaan met de ontwikkeling van de 2026-motor, omdat de kosten te hoog oplopen. Volgens de publicatie kost het ontwikkelen van een eigen motorenproject zo'n 100 miljoen dollar, terwijl de motoren van Mercedes ongeveer 17 miljoen per jaar kosten. "Dat is alleen het financiële plaatje. De ambitie is om een competitief team te worden. Om daar te komen zijn er keuzes nodig die veel factoren beïnvloeden. Deze beslissingen moeten we secuur overwegen."

Ook waren er geruchten dat het hele team van Alpine zou worden verkocht. Zo zou Andretti in de markt zijn. Maar daar maakt De Meo gelijk korte metten mee. "Wij verkopen niets."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel