Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

'Renault-medewerkers kondigen protest én staking rond GP Italië aan'

Veel rumoer rond Alpine in Monza: medewerkers van Renault hebben een protest én staking aangekondigd tijdens de Grand Prix van Italië. Ze zijn boos over het aangekondigde plan om het motorproject stop te zetten.

Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er staat komend weekend veel te gebeuren rond het team van Alpine. Voor de zomerstop werd aangekondigd dat er een plan ligt om het Renault-motorproject stop te zetten voor 2026 en een klantenteam te worden. Het management van Alpine voerde al gesprekken met andere leveranciers en lijkt voor een deal met Mercedes te gaan.

Dat plan zorgde voor woede bij de Renault-medewerkers. Zij schreven al een brandbrief waarin werd geëist het besluit te heroverwegen en hebben nu een protest én staking aangekondigd tijdens de Grand Prix van Italië. In Monza worden twee groepen van in totaal 100 mensen op pad gestuurd met spandoeken, om zo tegen het besluit te protesteren. Tegelijkertijd wordt er door de meeste medewerkers gestaakt in de fabriek in Viry-Châtillon.

L'Equipe heeft een verklaring van de medewerkers in handen. "Elke groep zal een spandoek tonen met een duidelijke en niet-agressieve boodschap, waarin wordt gepleit voor het behoud van een Franse motor in de Formule 1. Ze zullen allemaal gekleed zijn in een wit T-shirt met het Alpine-logo, #ViryOnTrack en een zwarte armband op de voorarm. Geen enkele actie zal de actie op de baan in de weg staan." Alpine kan dus alleen niet op de steun uit de fabriek rekenen.

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel