Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell onthult bijna-megacrash met Perez: "Dacht dat ik de lucht in zou gaan"

De GP van Italië eindigde voor George Russell niet zoals hij had gehoopt. Maar de Mercedes-coureur onthult dat het nog véél slechter had kunnen aflopen.

Russell Qualifying Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell begon de GP van Italië op P3, maar al bij de eerste chicane in ronde 1 eindigde hij buiten de baan. Hij moest een omweg nemen en verloor veel plekken toen hij terug op de baan kwam. De Mercedes-coureur herpakte zich en reed enkele plaatsen naar voren. Uiteindelijk eindigde Russell op P7, Net voor Red Bull-rijder Sergio Perez. De strijd om P7 tussen de twee kemphanen ging niet zonder slag of stoot.

Na de race onthulde Russell dat hij was ontsnapt aan een flinke klapper bij een inhaalactie op Perez. "Ik bedoel, plezier? Ik weet niet of je dat zomaar ‘leuk’ kunt noemen, want ik dacht dat ik de lucht in zou gaan toen hij me met 340 km/u afkneep”, zei Russell tegen onder meer RacingNews365 of hij genoot van de strijd met Verstappens teamgenoot.

Maar heel erg kwalijk nam Russell het Perez ook weer niet. “Hard racen en in ieder geval blij dat ik één positie heb kunnen winnen. Het was precies op de limiet”, zegt Russell over de actie. Uiteindelijk ging hij dus wel voorbij aan de Mexciaan. "Er valt niets te zeggen. Uiteindelijk crashten we niet en ik kwam aan hem voorbij, maar een halve centimeter meer en het had een ander verhaal kunnen zijn”, besluit Russell.

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel