Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Singapore-vloek blijft Max Verstappen achtervolgen

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur, al zal Max Verstappen daar stiekem wel tegenop zien. Vorig jaar was het Marina Bay Street Circuit namelijk de enige plek waar de Nederlander geen potten kon breken. En in eerdere edities won Verstappen ook nog nooit in Singapore.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Singapore is voor velen toch een hoogtepunt van het Formule 1-seizoen. De race op het Marina Bay Street Circuit wordt standaard later op de dag in Singapore verreden en het levert vaak spectaculaire races op. Voor de coureurs is het niet altijd even makkelijk in Singapore, want het wennen aan de hogere temperaturen gaat immers niet vanzelf. Toch kijken de meeste coureurs vaak wel uit naar de race. 

Max Verstappen zal daar wellicht iets anders over denken, want de Nederlander heeft de afgelopen jaren niet bepaald goede herinneringen overgehouden aan de races op het Marina Bay Street Circuit. De editie van 2023 was natuurlijk een doorn in het oog voor de Nederlander, juist nadat hij zijn tiende overwinning op rij had geboekt in Monza. 

Het begon toen al tijdens de kwalificatie, waar Verstappen niet verder wist te komen dan een elfde tijd en dus Q3 niet haalde. Tijdens de race slaagde hij er nog wel in wat plekken te winnen, waardoor hij in de slotfase van de race op de zesde plek reed. De uitvalbeurt van George Russell in de laatste ronde zorgde er uiteindelijk voor dat hij nog als vijfde over de streep kwam, maar na die dominante optredens van de races ervoor viel het resultaat in Singapore toch uiterst tegen. 

Men leek zich bij Red Bull wel enigszins voorbereid te zijn op de moeilijkheden in Singapore, want in 2022 had Verstappen het daar ook niet makkelijk. Teamgenoot Sergio Perez, die vaak de 'King of the Streets' wordt genoemd, zorgde voor Red Bull-succes met zijn overwinning, maar Verstappen kwam zelf niet verder dan P7. De Nederlander verloor flink wat plekken bij de start en reed na een ronde op de twaalfde plek, maar wist toch naar een vijfde positie te klimmen. Een spin van Verstappen zorgde er echter voor dat hij terugviel naar P11 en dus weer opnieuw kon beginnen, al eindigde hij de race uiteindelijk als zevende. 

Terug in de tijd

Het Marina Bay Street Circuit staat bij Red Bull dus bekend als een grote uitdaging, want 2022 en 2023 waren niet de eerste keren dat het team geen hoge ogen kon gooien in Singapore. In 2021 en 2020 werden de races in Singapore natuurlijk afgelast wegens het corona-virus, maar in 2019 en 2018 stond Red Bull er met Verstappen verrassend goed voor. 

Verstappen startte vanaf de vierde plek in 2019 en slaagde er bij de start in om ongeschonden weg te komen, terwijl er vlak achter hem wel de nodige chaos ontstond. Hij werd lange tijd op de hielen gezeten door Valtteri Bottas, maar kwam na zijn pitstop uiteindelijk op de derde plek terecht en gaf die, met nog ongeveer dertig ronden te gaan, niet meer uit handen. Een keurige race voor Verstappen, die met een podiumplek eindigde. 

In 2018 ging het er ongeveer hetzelfde aan toe, al had de Nederlander het toen wel iets lastiger. Hij startte vanaf P2, maar werd meteen na de start al aangevallen door Sebastian Vettel en raakte zelfs de tweede plek kwijt aan de Duitser. In ronde 18, vlak na zijn eerste pitstop, slaagde hij erin Vettel weer in te halen, dit keer in de strijd om P3. Na een pitstop van Daniel Ricciardo had hij zijn originele tweede startplek weer in handen. Hij leek nog even kans te maken op de eerste plek, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. 

Red Bull kon die twee podiumplekken op rij goed gebruiken na de drama van 2017, waarbij Verstappen direct na de start de handdoek al in de ring moest gooien. De Nederlander kwam goed weg vanaf zijn tweede startpositie, maar zag na enkele meters al dat Vettel en Kimi Raikkonen verrassend dichtbij kwamen. Verstappen werd uiteindelijk geraakt door Raikkonen en werd bij het insturen van de eerste bocht zelfs van de baan geduwd door de Fin. Verstappen sloot het weekend uiteindelijk af met een uitvalbeurt. 

In 2016 en 2015, Verstappens eerste ervaringen met het Marina Bay Street Circuit, bleek dat het circuit niet echt zijn favoriet is. In 2016 startte hij als vierde, maar kwam hij uiteindelijk als zesde over de streep nadat hij Vettel en Raikkonen nog aan zich voorbij moest laten gaan. Dan naar zijn eerste race in Singapore in 2015. Hij reed toen nog bij Toro Rosso en leek met zijn achtste startpositie goed op weg te zijn, maar moest vanuit de pitstraat starten, toen zijn motor bij de start niet op gang kwam. Uiteindelijk wist hij zich nog terug te vechten naar P8, waarmee hij nog knap punten scoorde na een lastige race. 

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel