Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda baart opzien met uitspraken over Red Bull-contract: "Helemaal niets waard"

Yuki Tsunoda ondertekende recent een nieuw RB-contract, maar wordt ook als kanshebber beschouwd om de worstelende Sergio Perez te vervangen bij Red Bull. Wanneer de Japanner vragen krijgt over de situatie, volgen er stevige antwoorden.

Tsunoda Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda valt in 2024 positief op. De RB-coureur presteert constant, raapt heel wat punten op en verdiende zo een nieuw contract voor 2025. Toch wordt Tsunoda ook gezien als kanshebber op het Red Bull-stoeltje als vervanger van Sergio Perez, die het de laatste weken ontzettend lastig heeft. In Hongarije riep Tsunoda al dat het raar zou zijn als Red Bull voor Liam Lawson zou kiezen en nu doet hij er nog een schepje bovenop. De Japanner doet opvallende uitspraken over zijn contract en de situatie in de Red Bull-familie.

"Als Red Bull-coureur zijn alle races cruciaal, zeker met Helmut Marko", vertelt Tsunoda tegenover onder meer RacingNews365. "Je raakt eraan gewend en ik werk op een normale wijze mijn races af. Als je naar de races van dit seizoen kijkt, zie je dat ik me heb bewezen op het circuit. Ik sta vaak in Q3 en pak heel wat punten. Ik heb me genoeg bewezen, al wordt de Grand Prix van België uiteraard ook belangrijk."

Tsunoda stelt verder dat hij geen idee heeft of hij door Red Bull wordt overwogen. "Ik weet het niet. Misschien overwegen ze het, maar het is hetzelfde voor iedereen. Ik denk dat buiten Max Verstappen niemand daar informatie over ontvangt. Waarschijnlijk worden de gesprekken op de achtergrond gevoerd en hopelijk ben ik daar onderdeel van. Ik denk dat ik heb gepresteerd zoals ik zou moeten doen, dus ik ben tevreden tot nu toe. Wat zou ik nog meer moeten doen? Jullie praten erover en het is duidelijk hoeveel punten ik heb gepakt ten opzichte van de andere coureurs. Ik heb er echter geen controle over, dus ik focus me op mijn eigen prestaties."

Gesprek met Marko

"Marko vertelde me in Oostenrijk dat de komende drie races belangrijk waren voor de toekomst", vervolgt Tsunoda zijn verhaal. "Oostenrijk ging niet goed, waarna ik dacht dat het misschien over mijn toekomst in de Formule 1 ging. Ik ben er dus niet dieper op ingegaan en het is typisch dat de druk weer hoger werd toen ik twee races niet zo goed presteerde. Maar in Silverstone en Boedapest was het weer duidelijk wat ik liet zien. Buiten dat heb ik geen gesprekken gevoerd."

Tot slot doet Tsunoda nog een opvallende onthulling. "Marko kan doen wat hij wil, dus een contract is eigenlijk helemaal niets waard. Ik heb mijn contract niet eens goed gelezen. Voor nu lijkt het erop dat ik bij RB blijf."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel