Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda geeft boodschap af aan Red Bull: "Ik verdien die plek"

De Formule 1-wereld speculeert de afgelopen weken er aardig op los over de rijdersduo's van Red Bull en Visa Cash App RB. Yuki Tsunoda wordt in sommige gevallen gelinkt aan een promotie naar Red Bull en ziet dat zelf ook wel zitten.

Tsunoda Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Groot-Brittannië blies de geruchten omtrent de rijdersduo's van Red Bull en RB nieuw leven in. Sergio Perez presteert ver onder niveau en dat lijkt voor Daniel Ricciardo ook te gelden, waardoor er dus volop gesproken wordt over mogelijke vervangers. De namen van Yuki Tsunoda en Liam Lawson worden in die discussie het vaakst aangehaald. 

Tsunoda geeft tegenover onder meer RacingNews365 aan hoe hij zelf over de geruchten denkt. "Ik voel wel dat ik er klaar voor ben. Als dat niet zo zou zijn, had RB me niet nog langer vastgelegd. Ik ben er klaar voor om het tegen de topteams en zelfs tegen Max Verstappen op te nemen. Maar uiteindelijk zullen Red Bull en RB die keuze maken en heb ik daar geen controle over."

"Ik focus me gewoon op de races die nog komen voor de zomerstop, want Haas komt ook steeds dichterbij en er zijn nog genoeg dingen die focus vereisen binnen het team. We gaan zien hoe het allemaal zal lopen, maar voor nu is er niets veranderd ten opzichte van de afgelopen weken."

Toch reageert de Japanner wel stellig als hem vraagt of hij recht heeft op dat stoeltje. "Ik verdien dat stoeltje bij RB sowieso, anders had het team mijn contract nooit zo vroeg in het seizoen al verlengd. Maar ik denk ook dat ik dat stoeltje naast Max verdien, zeker."

Overweegt Red Bull nog andere opties?

Vooralsnog staat een eventuele overstap echter op een laag pitje. "Ik heb hier nu toe nog niet gesproken met Christian Horner, want ze zijn er nog niet echt mee bezig. De contractverlenging van Perez werd recent ook nog aangekondigd en daar kan ook nog van alles gebeuren. Hij kan het best wel eens goed gaan doen en als een coureur goed presteert, is er geen reden om hem weg te sturen en een andere coureur aan te nemen."

"Uiteindelijk is dat natuurlijk goed voor Perez, want Red Bull is logischerwijs niet van plan een overhaaste beslissing te nemen en wil hem geen druk opleggen. Voor mij verandert er dan ook weinig, want ik blijf me vooral richten op wat me nu te wachten staat."

Vormt Lawson dan nog een bedreiging voor Tsunoda? "Ik zou het wat gek vinden als ze voor Lawson kiezen. Hij heeft het vorig jaar ontzettend goed gedaan, maar ik denk zelf dat ik wel meer heb laten zien dan dat. We zullen het echter af moeten wachten, want uiteindelijk weet het team natuurlijk het beste hoe je met rijdersduo's om moet gaan."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel