Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen snapt ommekeer ook niet volledig: "Erg vreemd"

Max Verstappen pakte, misschien toch ietwat verrassend, de poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi. Hij zit zelf ook wel met wat vraagtekens.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen stond er toen hij er diende te staan in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi. Hij was met met overtuiging de snelste coureur op de baan na forse balansproblemen eerder in het weekend. Waar kwam die ommekeer vandaan?

Verstappen moet een concreet antwoord schuldig blijven: "Dit is erg vreemd. Het hele weekend al worstelen we met de auto, maar we hebben dan toch de auto weten te verbeteren voor de kwalificatie. Vanaf de eerste ronde voelde de auto beter aan, waardoor ik ook meer kon pushen. Ik ben dan ook heel gelukkig met de poleposition."

Verstappen verloor dus veel in de vrije trainingen voorafgaand aan de kwalificatie: "Dat komt ook omdat als je hier een beetje begint te glijden, je meteen heel veel tijd verliest. Dat was in de training het geval, maar in de kwalificatie voelde de auto veel meer connected."

Als morgen de startlichten boven het Yas Marina Circuit doven, begint Verstappen aan zijn laatste race in die o zo dominante RB19. Wordt dat nog een emotioneel momentje?

"Laten we gaan zien hoe de race verloopt, ik heb eigenlijk geen idee hoe goed we zullen zijn, daar waar we dat normaal wel weten. Maar we hebben een heel speciaal seizoen achter de rug, een seizoen waar ik heel erg van heb genoten en ik ben dan ook trots op wat we hebben gepresteerd."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na prima start Verstappen in Singapore