Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Volgende F1-straatrace dient zich aan, iconische Verstappen-favoriet in gevaar?

Het F1-contract met Suzuka voor het organiseren van een Grand Prix loopt eind dit jaar af. Het zal toch niet dat het iconische circuit wordt vervangen door een straatrace elders in het land? Osaka heeft snode plannen.

Japan 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
De nieuwste Formule 1-Grand Prix is pas net aangekondigd, een straatrace in Madrid per 2026, of de volgende geruchten doen al de ronde. In Japan, waar het F1-contract met Suzuka eind dit jaar afloopt, wil Osaka graag een straatrace organiseren.

Na maanden van geroezemoes heeft het lokale toerismebureau nu officieel bekendgemaakt dat de intentie er is om de koningsklasse van de autosport naar de miljoenenstad te halen. Het doel? Meer toeristen naar de stad trekken en de lokale economie zo een impuls geven.

Heel concreet zijn de plannen echter nog niet. Zo is er nog geen knoop doorgehakt over een circuit. Een straatrace ligt voor de hand, maar een nieuw nog te bouwen circuit dichtbij de stad zou ook kunnen, net als een mix van deze twee mogelijkheden.

De lokale overheid hoopt dat een race in Osaka kan bestaan naast de race in Suzuka, maar de plannen roepen wel vragen op over de toekomst van de race op het iconische circuit waar al sinds 1987 nagenoeg onafgebroken wordt geracet door de Formule 1. Voorlopig lijkt het echter nog op een prima publiciteitsstunt van de hoge heren in Osaka.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel