Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff reageert geïrriteerd op opvallende Schumacher-uitspraken van Williams-teambaas

Volgens Williams-teambaas James Vowles is Mick Schumacher 'niet speciaal' en koos hij daarom voor Franco Colapinto als vervanger van Logan Sargeant. Toto Wolff reageert op die uitspraken.

Wolff and Vowles
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams kwam veel in het nieuws voor aanvang van de Grand Prix van Italië. Logan Sargeant werd per direct de laan uitgestuurd en vervangen door Franco Colapinto, maar die beslissing van teambaas James Vowles zorgde voor de nodige vraagtekens. Mick Schumacher, voormalig Formule 1-coureur en de huidige reservecoureur van Mercedes, leek namelijk ook een kandidaat te zijn om in te stappen, zeker na ondersteunende woorden van Toto Wolff. 

Vowles kon op Monza echter duidelijk uitleggen waarom hij niet voor Schumacher heeft gekozen. "Mick heeft zich ontzettend verbeterd sinds zijn tijd bij Haas, daar bestaat geen twijfel over. Hij is een bekwame coureur. Hij heeft zijn kans al gehad en hij heeft geweldig werk verzet voor Alpine, Mercedes en McLaren. In de data zien we hoe hij presteert en we zien dan ook noemenswaardige stappen, maar ik denk dat we hier eerlijk over moeten zijn. Mick is niet speciaal. Hij zou gewoon goed zijn."

Wanneer Wolff in de persconferentie om een reactie wordt gevraagd, moet hij even naar de juiste woorden zoeken. "Ik ken James al heel lang. Hij is een heldere geest en hij begint zijn draai te vinden als teambaas. Hij zal deze woorden hebben gekozen. Mick heeft bijna alles gewonnen, waaronder de Formule 4, Formule 3 en Formule 2. Bovendien denk ik dat hij verpletterd is in de Haas-omgeving (in 2021 en 2022 red.). We hebben het beste van hem niet gezien, maar ieder team moet zelf beslissingen nemen. Dat doen ze in het belang van het team en daarna moeten ze woorden kiezen die ze in de media gebruiken. Iedereen moet dat doen op een manier waarvan hij denkt dat het goed is."

Tegenover Sky Sports neemt Wolff fellere woorden in de mond. "Soms zegt James dingen te recht voor zijn raap, dit was een uitspraak die hij achterwege had kunnen laten. Mick heeft alles gewonnen wat er te winnen valt en had bij Haas misschien niet de benodigde omgeving om zich als coureur te ontwikkelen. Gunther Steiner is keihard. Daarom verdiende hij de kans. Als je hem die niet geeft, moet je er geen commentaar op geven. Dat is mijn mening."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel