Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff staat perplex van Red Bull-malaise: "Maar wie ben ik om dat te zeggen?"

Het dramatische weekend van Red Bull in Italië zorgt ook bij de concurrentie voor vraagtekens. Mercedes-teambaas Toto Wolff staat perplex en vraagt zich hardop wat er met Red Bull gebeurd is.

Verstappen Perez race Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Langzaam maar zeker begint Red Bull in een crisis te verkeren. Max Verstappen en Sergio Perez konden in Italië het tempo totaal niet bijbenen en eindigden op de zesde en achtste plaats. Het zorgt ervoor dat de leidende posities in het rijders- en constructeurskampioenschap in gevaar komen, iets waar Mercedes-teambaas Toto Wolff helemaal niets van begrijpt. De Oostenrijker staat perplex van de mindere prestaties van Red Bull.

"Het is echt heel raar", vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Ik heb natuurlijk geen extra inzichten, maar het is niet de Red Bull van het begin van het seizoen. Toen waren ze dominant. Ik denk eigenlijk dat Max het een tijdje in gang heeft gehouden met zijn kwaliteiten, maar nu kan je het al louter aan de resultaten zien. Ik weet verder natuurlijk niet wat daar gebeurt."

Wolff trekt een harde conclusie over Red Bull, om daarna ook even naar Mercedes te verwijzen. "Het was waarschijnlijk een van hun slechtste races in lange tijd, zonder snelheid. Maar wie ben ik om dat te zeggen? Wij hebben twee jaren gehad waarin niets werkte en hetzelfde gebeurde bij Ferrari de afgelopen tijd. Ik denk niet dat je Red Bull kan afschrijven. Het is een formidabel team en ik ben er zeker van dat er betere races aan komen. Desondanks is McLaren de favoriet voor het constructeurskampioenschap. Zij hebben namelijk twee coureurs die punten scoren. Dat had Red Bull aan het begin van het seizoen niet verwacht."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel