Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon schuift duel tussen Verstappen en Norris aan de kant: "Zie daar meer strijd in"

Volgens Williams-coureur Alexander Albon is er dit seizoen maar één echte titelstrijd en die is volgens hem niet bij de coureurs te vinden. Dat stelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

Albon
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alexander Albon is er niet van overtuigd dat Lando Norris Max Verstappen kan verslaan in de strijd om de wereldtitel. Voor de Grand Prix van Nederland van volgend weekend hebben velen gespeculeerd of Norris zijn achterstand van 78 punten op Verstappen kan wegwerken en dit jaar wereldkampioen kan worden.

Volgens Albon is dit zeer onwaarschijnlijk. De Williams-coureur ziet de echte titelstrijd dan ook bij de constructeurs, waar McLaren Red Bull wel op de hielen zit. McLaren gaat de laatste 10 races van het seizoen in met slechts 42 punten achterstand op Red Bull en met twee coureurs die sterk presteren. Red Bull moet in die strijd vooral bouwen op Verstappen, waar de prestaties van Sergio Perez ver achter blijven.

"Ik weet niet in hoeverre ik geloof dat Lando het van Max kan winnen", vertelt Albon in een exclusief interview aan RacingNews365. "Ik zie meer een strijd om het constructeurskampioenschap dan een strijd om het coureurskampioenschap. Ik denk dat het geweldig is om te zien dat er puur wordt gevochten. Er wordt elke race gestreden, er lijkt wel iets aan de hand te zijn." 

Nieuwe ervaring voor Norris

Albon is van mening dat het goed is voor de sport dat er in de top van het veld wordt gestreden, hoewel hij opmerkt dat de strijd vooraan het veld een nieuwe situatie is voor Norris. "Ik denk dat de gevechten die de laatste paar jaar voor spanning zorgden, altijd in het middenveld waren", vervolgt Albon.

"Nu zijn het de topteams die voor de gevechten zorgen, wat geweldig is om te zien. Het is interessant om te zien dat Max zich al vaak in deze positie heeft bevonden en dat het voor Lando wat nieuwer is. Ik ben zelf natuurlijk druk bezig met mijn auto, maar tegelijkertijd is het goed om de gevechten te zien wanneer de blauwe vlaggen worden getoond."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel