Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren-CEO: "Wij kunnen dit jaar beide titels pakken"

McLaren dat aan het einde van het seizoen beide kampioenschappen in de Formule 1 in handen heeft. Volgens de CEO van het team, Zak Brown, is het een realistisch doel.

Norris Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie kijkt naar de huidige ranglijsten in de Formule 1, ziet dat Max Verstappen een voorsprong heeft van 78 punten heeft op naaste belager Lando Norris. In de strijd om de constructeurstitel gaat Red Bull ook aan de leiding. Het team van Max Verstappen en de minder presterende Sergio Perez heeft 408 punten. McLaren volgt op gepaste afstand met 366, een gat van 42 punten.

Met nog tien races te gaan in 2024 denkt McLaren-CEO Zak Brown dat beide titels mogelijk zijn voor zijn team. "Ik denk dat we dat kunnen: we gaan het zeker proberen", vertelt Brown aan het Amerikaanse SiriusXM. "Het is duidelijk dat de constructeurstitel meer binnen handbereik ligt door hoeveel punten er beschikbaar zijn in een weekend en het feit dat zij (Red Bull, red.) maar één auto hebben die altijd vooraan rijdt. Maar ik denk dat Sergio Perez het op elk moment kan veranderen", doelt Brown op de mindere prestaties van Verstappens teamgenoot Perez.

"De uitdaging aan de kant van de coureurs is dat Lando zeven races kan winnen, maar zelfs als Max tweede of derde wordt, wat hij waarschijnlijk zal doen, dan is het niet genoeg. Ik denk dat het puntenverschil (tussen de winnaar en P2 of P3, red.) zo'n zeven punten is en dat Lando meer dan 70 punten achter ligt. Dus hij kan zeven races winnen en als Max tweede wordt, haalt hij hem nog steeds niet in."

Het zal McLaren er niet van weerhouden om er in het restant van het seizoen vol voor te gaan om Verstappen en Red Bull onder druk te zetten. "Er zijn natuurlijk nog tien races te gaan. DNF's gebeuren, maar die gaan beide kanten op. We gaan dus 100 procent alles geven wat we hebben voor beide titels, maar je moet zeggen dat de coureurstitel een grotere berg is om te beklimmen.”

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel