Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

NASCAR-kampioen overtuigd: "Ik ben beter dan Verstappen"

Kyle Larson is een zelfverzekerde man. De NASCAR-kampioen van 2021 durft simpelweg te zeggen dat hij een betere coureur is dan drievoudig F1-wereldkampioen Max Verstappen.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

NASCAR-kampioen Kyle Larson zegt dat hij een 'betere allround-coureur' is dan Max Verstappen. Larson, de kampioen van 2021, wordt beschouwd als een van de beste coureurs in de autosport buiten de Formule 1 en is een van de meest getalenteerde coureurs die ooit in NASCAR heeft geracet.

Verstappen is sinds 2021 de te kloppen man in de F1 en jaagt dit seizoen op zijn vierde wereldtitel op rij. Hij vestigde talloze nieuwe records, waaronder 19 overwinningen uit 22 races in het afgelopen seizoen. Larson zegt nu dat hij vindt dat hij meer dan een match is voor Verstappen, mits beschikkend over de juiste uitrusting.

Maar moet de Amerikaan Verstappen verslaan om als beste coureur ter wereld te worden beschouwd? "Niet echt. Ik denk dat ik als allround-coureur beter ben dan hij", vertelt Larson aan FloRacing. "Verstappen kan onmogelijk in een Sprint Car stappen en de Knoxville Nationals winnen. Hij kan op geen enkele manier de Chili Bowl winnen. Hij kan met geen mogelijkheid een NASCAR-race winnen op Bristol. Ik kan waarschijnlijk met geen mogelijkheid een Formule 1-race winnen in Monaco, maar ik denk dat ik meer kans maak met wat hij doet dan hij met wat ik doe."

"Dat geeft me het vertrouwen dat ik weet dat ik beter ben dan hij. Misschien niet in een IndyCar of Formule 1-auto, maar dat is één discipline. Ik denk dat ik hem in alle andere disciplines zou verslaan. Dat kun je citeren."

Gaan ze ooit tegen elkaar strijden?

Met Larson die waarschijnlijk niet snel naar de F1 zal gaan en Verstappen niet in de tegenovergestelde richting, zijn de opties voor de twee om elkaar op het circuit te ontmoeten beperkt. Zouden de Olympische Spelen iets zijn? 

Autosport wordt genoemd als mogelijk onderdeel van de Spelen vanaf 2032 in het Australische Brisbane. Larson is van mening dat motorsport echter niet bij de Olympische Spelen past. "Ik zie het gewoon niet zitten op de Olympische Spelen, omdat het daar alleen maar 100 procent om de atleet gaat. Je wint met 100 procent puur atletisch vermogen, terwijl er bij racen altijd een machine-aspect is."

Mocht de gelegenheid zich wel ooit voordoen, dan wil Larson wel van de partij zijn. "Ik zou het geweldig vinden om die kans te krijgen en misschien zou ik er anders over denken als ik die kans kreeg. Op dit moment weet ik het niet. Ik denk gewoon niet dat het een olympische sport kan worden. Maar ik zou graag de kans krijgen om voor een gouden medaille te gaan, of welke medaille dan ook door te racen tegen Max Verstappen of jongens uit andere landen. Dat zou echt geweldig zijn."

Maar wie is er sneller: Kyle Larson of Max Verstappen? Laat het hieronder weten in onze poll!

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel